L'habitatge també cau al Regne Unit

El preu de l'habitatge en el Regne Unit ha patit el juliol la caiguda més gran dels últims 25 anys (d'ençà el 1983) en reduir-se la demanda com a conseqüència d'un enduriment de l'accés als préstecs hipotecaris, segons acaba d'anunciar Halifax, la major entitat hipotecària del país. L'habitatge va baixar en els tres mesos fins a juliol un 8,8 per cent respecte al mateix període de 2007 i suposa la quarta caiguda interanual consecutiva, després de cinc anys de continus ascensos.

Una prova més que el càncer de la construcció és global i no és només dels Estats Units o l'Estat espanyol. Aquesta davallada és un altre símptoma d'una especulació urbanística que, en el fons, ha acabat posant en qüestió el propi sistema i ha provocat que la classe mitjana encara sigui més pobre. Una elit s'ha enriquit i especulat, mentre la gran majoria n'ha patit les conseqüències. I mentrestant, el diner negre mimat com en el seu moment ho van ser les armes i la beguda a Chicago als anys 20.

Música / Get Down On It # Kool & The Gang

1 comentari:

  1. Amb una petita diferència: a diferència del Regne Unit o dels Estats Units, aquí ens ho hem jugat tot a l'habitatge, començant per l'activitat econòmica i seguint pel patrimoni familiar.

    Conclusió: segurament veurem caigudes dels preus de l'habitatge més fortes a aquests dos països, però a nosaltres ens costarà força més de recuperar-nos d'aquesta bombolla.

    ResponElimina