Necessitem emprenedors
El tripartit ja ha arribat a la fase terminal i ara estem recollint el que hem estat sembrant durant tant de temps. I no hi ha excuses. Hi ha massa decepcions al carrer com per creure en aquest desgovern tan surrealista i gens encoratjador. Aquesta vegada la culpa és nostra, de tots, perquè no s'han sabut fer bé les coses. I ho pagarà el Nou Estatut perquè no hem tingut bons emprenedors que hagin fet que la nostra gràfica de país es traslladi més enllà de les seves possibilitats. Perquè en el fons, en essència, un executiu el que ha de fer és que un país es projecti, que sigui capaç d'anar més enllà de les seves possibilitats i no quedi com adormit. No tenim cap bruïxola que ens orienti perquè el nostre país és tan petit i tan dèbil que en lloc de creure en ell, el que han fet alguns és aprofitar-se d'aquesta situació per guadir-ne, mirar-se el malic i pensar que la seva formació és imprescindible.
Veig massa cares desgastades, desmotivades i sense un objectiu potent. Ara, a punt de trencar-se tot, potser és quan el país hi guanyarà segurament. Més val frenar-se, deixar estar aquesta poca inèrcia que portem, fer unes passes enrere i agafar força per avançar amb confiança, amb lideratges al nivell del temps que estem i projectes que ens motivin per continuar amb l'esperança que a Catalunya, la política ens serveix de referent i no de poder. Interactuem i busquem emprenedors que potser, fredament, mirin el país més empresarialment i sàpiguen vendre'ns com una terra fascinant. Que és el que som.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El teu punt de vista li falta una visió històrica, i crec que tenim tota la culpa del que ens està passant. Qui ha escollit als polítics? Potser cada dia ens apropem més aquella Espanya de toros i sevillanes (amb la Feria de Abril a Bcn)... Ja em fa pena, ja

Anònim ha dit...

Tens tota la raó. Aquest petit país és ple d'emprenedors/es. És per això un pais gran en projecció mundial (tothom vol venir, MTV italiana fent un programa a Bcn); gran en història i cultura; gran en fets i persones; si alguns s'ho han cregut massa, que mirin el carrer, els que hi som estem fent-ho possible, i com tu dius, ens ho creiem. Que n'aprenguin!