La jornada de reflexió comença a partir d'avui perquè vistos els resultats a Catalunya, la baixa participació posa en qüestió el sistema actual. Valorar el 53,8% de participació és veure com la democràcia va decreixent a mida que passen les eleccions. És cert que els portaveus dels partits van fer autocrítica però ja al migdia van haver d'apel·lar a la participació i no al vot perquè s'intuïa la davallada. Ara, amb calma, és moment de reflexionar per decidir què volem en l'era de les coalicions democràtiques que d'entrada, per la manca d'experiència, no acostumen a donar massa bon resultat. I l'anàlisi encara ha de ser més fred quan hi ha l'allau de llistes independents que tenen el poder de decidir quin alcalde volen. És època de canvis de mentalitats i d'autocrítica.

Visió de blocaires sobre les municipals:
Francesc Grau: "Tripartitòdrom"

Narcís Genís: "En general és interessant que hi hagi poques majories absolutes i ens hem d'acostumar als pactes"

Pia Bosch
: "Molts més alcaldes i alcaldesses a Girona amb noves idees al servei de les persones"

Marta Puig: "Tant se val qui hagi guanyat a cada municipi. Hi ha dues coses molt greus que entristeixen la nit: la gran desafecció política que es tradueix en una abstenció que moralment deslegitima molts futurs alcaldes, i la consolidació lenta però progressiva de les plataformes xenòfobes"

Trina Milan: "Abstenció i desinterès: cap a les llistes obertes"

Àlex Sáez: "El PSC continua tenint una gran força, amb prestigi de govern, tot i que cal fer autocrítica pel descens continuat de la participació"

Dolors Bassa: "Esquerra serà decisiva a Torroella entre un ajuntament nacionalista de CiU i un progressista d'UPM-PSC. Pacte sobre la taula!"

Camil Ros: "Tot i la manca de participació, Catalanya manté la confiança en les esquerres"
Jordi Xuclà: ""El tripartit té mala salut. CiU comença la represa i la política espanyola està molt oberta"

Iolanda Pineda: "Salt ha votat canvi. Ara la prioritat seran les persones"


Música / Someone like you # Van Morrison


PD: Projecte Patrimoni Digital de Catalunya. Necessari.

PD2:
Gates i Jobs, cara a cara dimecres. Dos genis.

PD3: Aparèixer a Google
té un preu cada vegada més elevat, però manen els nous temps.

PD4: Apple ja té a punt el revolucionari
iphone per comercialitzar als Estats Units.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

com ha pogut guanyar la socialista a salt Déu meu? estic per anar-me'n del poble. és una gran decepció.

Anònim ha dit...

Amb la victòria a Salt dels socialistes es demostra que un alcalde no en te prou en fer-ho bé. CiU a Salt ha quedat estancada. Un dia li vaig dir al Jaume Torramadé que el saltenc de 30-40 anys de tota la vida - que era el que votava CiU- havia marxat de Salt cap a Bescanó, Sant Gregori, Girona ... fruit de la mala gestió sociata (Sunyer, Coromines). Els sociates saltencs segueixen tinguen el vot dels fills que els seus pares vivien abans a Angel Guimerà i Torres i Bages i que ara viuen a la Massana. El vot saltenc de CiU de tota la vida ja fa temps que és en altres pobles. Tenim sociates per molts d'anys a Salt. El que més greu en sap és que tornaran a l'Ajuntament i a viure del "cuento" persones que per prou feines tenen "professió" i que tenen feina gràcies al carnet.

Anònim ha dit...

Tornen els sociates a Salt !!!! Una raó més per marxar del meu poble !!!!