Cànon digital

Degut a la gran incertesa que s'havia generat per aquest gran univers que suposen les TIC, després d'un any de retard, el govern espanyol anunciarà avui les mesures per intentar establir una compensació econòmica per un tema tan polèmic com la còpia privada. La votació es farà avui al Congrés i hi ha webs que si oposen com Todos contra el canon. El cànon digital és un tema molt complicat i de mal legislar, però calia ser-hi a temps políticament parlant, quan les eleccions són a tocar. Les pressions a l'executiu existien, d'aquí neix el cànon (no s'inclou en el Conveni de Berna), i s'ha optat per una fórmula salomònica: Es tracta d'una mesura per compensar els creadors pels ingressos que deixen de rebre arran de les còpies digitals.

D'entrada donc el meu suport a la còpia privada, tot i que pagar un cànon d'aquestes característiques un sol cop no el trobo abusiu. Però una vegada més, com a ciutadà, considero que estem sotmeten les nostres vides a uns cànons públics legislatius excessius. Ens cohibeixen com a individus a canvi sempre d'un retorn mercantilista. Ens limiten i ens condicionen sense ni tant sols després valorar-ne les conseqüències. O la llei cau pel seu propi pes després de molts anys o ja vindrà un govern i ja canviarà el cànon que l'executiu anterior se l'ha fet identitari.

Per tant, reivindico un cànon ciutadà a l'Estat per totes les lleis que ens han perjudicat durant anys i que ens han limitat com a persones. O sigui, vull una compensació.


Música / Yo pisaré las calles nuevamente # Pablo Milanés & Víctor Manuel

PD: Festa commemorativa pels 50 anys del Grup Simon a Girona. Un mèrit per celebrar de manera distesa, musical i gastronòmica.

PD2: Les grans cerques al buscador de Google en el 2007.

PD3: NewsBreaker, jugar a l'ordinador i alhora aconseguir notícies.

PD4: American Gangster, una temptació a partir del 28 de desembre.

PD5: Vladimir Putin, l'Home de l'Any segons la revista Time.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Si el tema del canon ho gestionés un entitat pública, no com la sgae, i amb traspariència, explicant on van a parar tota aquesta millonada i a quins artistes va destinada, i amb quina proporció, i no a alimentar empreses dels directius de la sgae, tot seria diferent.

Estic d'acord que els artistes tinguin suport, no que s'ens tracti de delincuents a tots els que fem servir tecnologia, sigui de la manera que sigui.

Socialista Power ha dit...

Bones i socialistes festes!!!

Jesús Badenes ha dit...

Bona cançò!

Anònim ha dit...

Més que bona cançó!!
Un petó