Sense TAV i sense domini ".ct"



Som a 21-D, el dia que havia d'arribar el Tren d'Alta Velocitat a Barcelona. Però haurem d'esperar. Però mentretant haurem de veure com el TAV arriba abans a Valladolid i Màlaga i les obres seran inaugurades aquest cap de setmana... i per la ministra Álvarez! Després de 15 anys del primer TAV a l'Estat espanyol, l'AVE Madrid-Sevilla va servir per compensar els Jocs Olímpics de Barcelona, és incomprensible que les dues ciutats més productives del territori no estiguin connectades. A cap altre país avançat passaria, però aquí som diferents i si Catalunya moltes vegades s'ha construït a partir de Barcelona, en el cas de Madrid, i per raons polítiques, la diferència és desproporcional. Per cert, bon article de L'Accent per a Nació Digital.

Però amb el TAV no n'hi ha prou, ja que ahir el Congrés va evitar que Catalunya tingui el domini ".ct" reservat als estats. Ens hem de conformar amb el meritori ".cat", però és un símptoma de segona divisió en l'ordre internauta.

Són només dues grans raons d'un dia, que si Catalunya volgués pensar en gran necessitaria també realitats grans. Si el nostre país ni pot desenvolupar-se com mereix quan les societats canvien espectacularment, això ens limita, oficialment com a comunitat i realment com a ciutadans. Per això ens costa molt més ser un país productiu i una societat moderna i avançada, en l'era de la competivitat globalitzada.


Música / Every Morning # Sugar Ray

PD: Eleccions per al 9 de març. Data esperada el 9-M. Mentrestant, els estadistes ja preparen les previsions. Ahir va ser el Centre d'Estudis d'Opinió (PDF). En dos mesos i escaig, costarà molt trobar algun baròmetre independent, tant català com espanyol.

PD2: López Tena, aquest vespre a Girona. Amb articles com aquest, és lògic que cada vegada tingui més adeptes i espectadors en les conferències.

PD3: Catalunya Ràdio torna a apostar per Internet i presenta el canal Mediterràdio a iCat.fm.

PD4: Gràcies una vegada més a Trini Milán per la deferència a La Vanguardia. L'admiració és mútua.

PD5: Prisa i Planeta, però també Mediapro, RBA, Prensa Ibérica, Vocento... Qui guanyarà la partida sobre El Periódico?

PD6: El bloc Clan-destinos progressa. El projecte sobre viatges i turisme del sempre innovador Donaire.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb el "ct" en l'altra càmbra , en el senat va passar quelcom molt curiós , el PP va votar a favor i Esquerra en contra. sembla ser que es van equivocar a l'hora d'apretar i fer clic per la votació.