El Che, quaranta anys després



Arriba Che, El Argentino, la primera de les dues pel·lícules de la seva figura realitzades per Steven Soderberg. Benicio del Toro s'ha posat en la difícil pell d'un dels personatges històrics del segle XX: és el mite revolucionari. I, de moment, la crítica ha ressaltat el film, en el qual s'hi han implicat els mateixos director i protagonista després de set anys d'investigació. Documental i ficció, tot rodat en castellà (i això que el director no l'entén), i que neix en l'inici de la revolució cubana fins a la presa de Santa Rosa. És el Che a través d'un gran intèrpret.

I després vindrà Guerrilla, un altre treball arriscat però que té el repte de traslladar a la pantalla gran com era el Che.

Música /
Me equivocaria otra vez # Fito y Fitipaldis

4 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Gran pel·lícula, gran director i gran actor. La història d'un dels mites més grans del segle XX pagava la pena de ser explicada amb veracitat i responsabilitat. Hi ha foscor i claredat en tota figura històrica i la del Che ho confirma, però malgrat tot, molts no podem oblidar les nostres enganxines a la carpeta de l'insti amb la foto del Che, alguna cosa més que un guerriller. Molt encertada la música de Fito i Fitipaldis...gràcies Eduard.

Anònim ha dit...

FA TEMPS VAIG VEURE UNA "PELI" DEL CHE "DIARIOS DE MOTOCICLETA" O SIMILAR,NO RECORDO BE EL TITOL,TAMBE MOLT ACLARIDORA DE LA SEVA PERSONALITAT. TINC GANAS DE VISIONAR "CHE EL ARGENTINO".GRACIES PER LA CANCO. JUGANT AMB B........

Unknown ha dit...

Hola Eduard, no ve al cas però et deixo aquí el tema...
avui he dedicat el post el Sr Rivera. Tot perquè com et pots imaginar em treu dels meus sentits, a la vegada he començat una campanya que és diu "Penja l'Estalada al teu blog !!!" perquè en el fons no deixen de ser cases virtuals...
Per cert tinc moltes ganes de veure aquesta peli.

Eduard Batlle ha dit...

Moltes gràcies a tu Trina, una vegada més.