Mónica López i el temps



Va ser xocant ahir a la nit veure com Mónica López presentava el temps La Primera de TVE. La física lleidatana és un dels fitxatges de la televisió pública per a la nova temporada i d'aquesta manera TV3 ha tornat a perdre un dels referents de la cadena i una de les periodistes de futur. Com ha passat altres vegades amb professionals de prestigi de "la nostra". I tot i ser lògic, em va sorprendre que parlés del mapa del temps i sortís el de la península i es referís a el "tiempo del país". Ja estem acostumats a aquests canvis i a uns fitxatges que guanyen de cop molts més diners i popularitat però continua sorprenent-me que també sigui una pèrdua de la identitat de referència. Una mutació que puc acceptar professionalment, però que respecto que es perdi tan ràpidament els valors identitaris que tan necessitem. Precisament, amb el castellà, que té una gran riquesa d'expressions per evitar caure en el parany de tenir més o menys clara una ideologia.

Música / Reckoner # Radiohead

PD: Ja s'acosta el Festival de Jazz de Girona, serà a partir del 24 de setembre.

PD2: Peramea, un indret que ahir em van recomanar per perdre's.

PD3: 10-fast-fingers.com és un web on podem veure a quina velocitat teclegem, i practicar per millorar. Fins ara en alemany i, ara, en català gràcies al sempre actiu Miquel Serrabassa.

PD4: Bona iniciativa de la Universitat de Sevilla: regalarà un portàtil per a tots els nous alumnes.

5 comentaris:

Carles TV ha dit...

A mi també se'm va fer extrany veure-la pèrò la veritat crec que se'n va sortir prou bé. És una llàstima que perdem gent com ella a TV3!

Vida quotidiana ha dit...

Penso que és un error veure el pas de la Mònica López a TVE com una amenaça i no com a oportunitat. Si ha donat aquest pas, és perquè el producte que s'està fent és bo i mereix ser exportable. A més, pot permetre que gent jove pugui progressar professionalment a TV3, cosa que seria més difícil si totes les "vaques sagrades" (Francinos, Barcelós...) no s'haguessin mogut d'allà.

Anònim ha dit...

PERO, TU ON VIUS? LA PELA ES LA PELA, NANO. I FREDAMENT CREC FA BE. QUINA DERIA AMB DEMANAR HEROIS. JUGANT AMB BCN.......

Eduard Batlle ha dit...

David,

Gràcies pel comentari. Crec que és una gran oportunitat per a ella i se'n sortirà molt bé a TVE perquè és una professional brillant. La seva marxa ha estat triada com un exemple més dels famosos "canvis".

Seguim.

Anònim ha dit...

Suposo que deus estar esperant una oportunitat com la mònica, però noi... no t'arriba.