La política és això
No és nit per als romàntics. No és nit per als qui creuen en l'autodeterminació. No és nit per als nacionalistes catalans. Aquest pacte de l'Entesa farà president José Montilla i no vull qüestionar el futur mandatari abans de ser nomenat, però és que no m'ho sé explicar. L'aposta Montilla només s'entén perquè no torni CiU. Racionalment, no hi trobo arguments polítics possibles, però haurem de donar un segon vot de confiança a un pacte de les esquerres protagonitzat per Esquerra i per Carod-Rovira.

Es reedita el tripartit i, de moment, no sento parlar de país sinó de polítiques: les socials, sanitàries i educatives benvingudes siguin perquè va ser el millor del Pacte del Tinell. Ara, ens haurem d'oblidar de la tan llarga crisi i posar-nos a defensar aquest pacte ideat per Montilla i Joan Puigcercós que finalment no deixarà Carod-Rovira de banda. Semblava que ningú el volia però...

M'il·lusiona el pacte de progrés, que ara s'anomenarà Entesa i serà més creïble si acaba amb un grup propi al Congrés. Però m'entristeix el mercadeig i la pugna tan mediàtica per les poltrones. Decidida la quota de poder, ara és l'hora del ball de les butaques -per favor, TV3 no és una conselleria!- i establir la quota femenina quan només hi ha noms d'homes a les travesses.
Música / Mariacaipirinha # Carlinhos Brown

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard , doncs jo penso que sí que és nit romàntica i de festa amb lluna plena inclosa!
el país es fa amb bones polítiques socials i això només és possible amb aquesta Entesa!
No volem un país només de símbols , senyeres blaves als mítings com feia convergència.
no és una aposta per Montilla , és una aposta per l' espai nacional-social d' esquerres i això és d' agraïr. Així que anima´t i continua escrivint!

Anònim ha dit...

L'acord no convenç a ningú més que qui tingui càrrec. Tots els que tornin a xupar del bote el defensaran i ara tothom d'esquerres a parar la mà per veure que cau. No es busquen les persones vàlides i preparades sinó personatges grisos que defensin aquesta xapusa com sigui.

Anònim ha dit...

Aquesta gent han demostrat en tres anys la seva manera de governar. Està clar que ells van a la seva i el pais els dona igual. I ara què farà ERC?. Ells varen votar NO a l'Estatut, i per això va haver-hi eleccions. Han demostrat això: El PSC no sap perdre, ERC va totalment a la seva sense pensar en Catalunya i ICV, que es pensa que ha guanyat les eleccions i l'unica manera de tocar poder es amb el tripartit. Em sembla molt trist que per no deixar a CiU el govern hagin de juntar-se tres, a aquest pas en les properes eleccions s'hauran de juntar quatre o cinc

Anònim ha dit...

Ara és demostrarà si la gent que diu ser d'ERC és realment d'esquerres o únicament els vota pq es independentista.

Ja que les sigles de ERC no enganyen, Esquerra etc...

Anònim ha dit...

És el segon tripartit per les poltrones. Tu creus que aquesta gent s'estima el país? Si pensessin una mica en Catalunya veurien que ells no poden ambicionar tant, havent obtingut tan poc. Però ara ja és tard. Que és ERC faci president Montilla és l'hara-kiri del futur del nostre país i no caldrà gaire temps per comprovar-ho. Torna el de Perpinyà i amb quina credibilitat

Anònim ha dit...

ERC dilapida pel seu interès tot el que ens ha costat tant aconseguir.

Anònim ha dit...

"Vicepresident" enlloc de Conseller en Cap; "Entesa" enlloc de Tripartit. La nova "nomenklatura" no farà forat i, el que és més trist, encara penseu que canvieu la realitat canviant tan sols paraules.

Anònim ha dit...

Catalans preparem-nos per "dinamitar" el tripartit i un president com en Montilla.

Anònim ha dit...

ja hi tornem amb el tripartit! i ara què? governaran un parell d'anys més i com no funcionarà tornarem a elegir? per què tantes eleccions si després fan el que volen.
Per a què serveixen els vots a Ciu si després governen altres? no trobo gens estrany que hi hagués tanta abstenció, i la propera vegada n'hi haurà més; sempre he votat però crec que veient els resultats d'ara endavant m'ho plantejaré.

Anònim ha dit...

A mi la música em comença a sonar bé.

Anònim ha dit...

Done'm-los i fem-los confiança!

Anònim ha dit...

La criatura de nom Entesa té un padrí i aquest és en David Madí!

Anònim ha dit...

potser hem de recrear el nacionalistes d'esquerra moltes i molts esteriem millor o tindriem el partit que ens agradaria social i nacionalment perque ara erc massa independistes i al psc massa espanyols