Endeutament familiar

Parlant ahir amb els companys d'Onda Rambla a Girona sobre l'endeutament familiar i el creixent augment que detecten els bancs i caixes a petita escala, la pregunta és com acabarà repercutint aquesta pluja fina de números vermells, ja a mig mes, a llarg termini. Les dades van confirmant aquesta tendència en els darrers anys per l'augment dels preus arran de la consolidació de l'euro i detecten, per tant, que els sous no s'han adaptat a la nova economia europea. Perquè si està comprovat que el preu dels productes de les grans superficies franquiciades a nivell europeus són cada vegada més similars, Lidl, Carrefour, Media Market, etc. com és que després la mitjana de preus no es correspon?

I ja no diguem els preus de l'habitatge, que gairebé es duplica només traspassar la frontera amb l'Estat francès. Per tant, entre el cost de l'habitatge i el cost de la vida i si a més aquest any augmenta l'electricitat, anem ben encaminats si es compleixen les previsions dels metges de primera fila que estan a les entitats financeres. I aquesta prova del cotó a la finestreta si que no enganya perquè està basada amb xifres ben reals i no calen estudis, ni informes per començar a preocupar-se.

Música / O canto da cidade # Daniela Mercury

1 comentaris:

Marc Arza ha dit...

Aquesta sensació de que la societat ha perdut el nord en conceptes clàssics com l'estalvi i la moderació de despesa és força general entre professionals de bancs i caixes.

Tot plegat no es reflecteix en les xifres oficials per que aquestes es "treballen" a fons per amagar determinades realitats com la inflació salvatge en productes de consum dels darrers cinc anys.

On anem? Pensant malament, a un escenari similar al japones de l'última dècada.

Sobre això:
http://catalunyafastforward.blogspot.com/2006/09/llions-deconomia-nipona.html

Fins aviat,
Marc
www.catalunyafastforward.blogspot.com