El preu de l'habitatge en el Regne Unit ha patit el juliol la caiguda més gran dels últims 25 anys (d'ençà el 1983) en reduir-se la demanda com a conseqüència d'un enduriment de l'accés als préstecs hipotecaris, segons acaba d'anunciar Halifax, la major entitat hipotecària del país. L'habitatge va baixar en els tres mesos fins a juliol un 8,8 per cent respecte al mateix període de 2007 i suposa la quarta caiguda interanual consecutiva, després de cinc anys de continus ascensos.

Una prova més que el càncer de la construcció és global i no és només dels Estats Units o l'Estat espanyol. Aquesta davallada és un altre símptoma d'una especulació urbanística que, en el fons, ha acabat posant en qüestió el propi sistema i ha provocat que la classe mitjana encara sigui més pobre. Una elit s'ha enriquit i especulat, mentre la gran majoria n'ha patit les conseqüències. I mentrestant, el diner negre mimat com en el seu moment ho van ser les armes i la beguda a Chicago als anys 20.

Música / Get Down On It # Kool & The Gang

1 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

Amb una petita diferència: a diferència del Regne Unit o dels Estats Units, aquí ens ho hem jugat tot a l'habitatge, començant per l'activitat econòmica i seguint pel patrimoni familiar.

Conclusió: segurament veurem caigudes dels preus de l'habitatge més fortes a aquests dos països, però a nosaltres ens costarà força més de recuperar-nos d'aquesta bombolla.