Medicina: Quilòmetre 0


Arriba l'hora de la veritat per al projecte de les tres facultats de medicina a Catalunya. Ahir va ser la posada en escena a Girona, a la seu de la UdG, i a Barcelona, amb la Pompeu Fabra. Dos projectes públics al marge del repte privat de la UIC. És el moment de donar suport a la planificació elaborada pel departament d'Universitats i Recerca que, encara que sigui amb retard, s'intenta resoldre la manca de metges que pateix el país. Una mesura que aposta per nous conceptes però que és inevitable que, sense una gran inversió, serà més difícil fer-los reals. I és que la medicina, a banda de buscar complicitats, va més enllà de les bones intencions. Si el país vol bons metges, que el govern se'ls gasti amb investigació, recerca i innovació. Després, els resultats seran els invertits i els més ben preparats no caldrà que es mentalitzin que, per progressar, cal anar als centres nord-americans o del nord d'Europa.

Música / Lets Get It On # Marvin Gaye

* Tu ets el creador del teu propi destí *

PD: Dinar amb en K1000 Ros a L'Argadà, que amb la jubilació forçada del mestre Roig se'n va també part de la història. En Camil està distès com sempre però molt actiu i compromès amb qüestions de país. Espero que l'admirat home dels Camins de Ferro compleixi i no ens deixi sols la propera vegada, en la qual també ha fet el gest la Blanca Palmada. Ells tres són el futur més present de la nova Esquerra.

PD2: Conversa relaxada de cap de setmana amb un amic saltenc que l'aprecio i m'agrada escoltar-lo. Demana que la política s'ha de reinventar i l'animo a liderar aquest tipus de compromisos que els temps actuals evoquen perquè el futur sigui més esperançador.

PD3: L'acaldessa de Tossa de Mar,
Imma Colom, té el detall de convidar-me a l'exposició Berlín>Londres>París>Tossa... LA TRANQUIL·LITAT PERDUDA. Gràcies!

PD4: L'Enric em recomana el Festival Internacional de Música i Dansa de les Preses. Ja són 25 anys i cal valorar el mèrit de l'Ésdansa, el festival de dansa d'arrel tradicional de referència a les comarques gironines i del país.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

En Camil i tu junts, quin perill!

Anònim ha dit...

En Camil i tu junts, quin perill!