Estirar el fil de Guantànamo

Ho ha anunciat el socialista italià Giovanni Claudio Fava: "Sabrem més coses de les que estan escrites aquí." Fava és qui ha redactat l'informe que censura l'actuació d'alguns governs europeus respecte els vols dels avions de la CIA i que va ser aprovat pel Parlament Europeu dimecres, després d'una votació que va tenir 382 vots a favor, 256 en contra i 74 abstencions. La curiositat va ser comprovar com el grup popular europeu va votar dividit i en la seva majoria es va decantar pel no.

Però després del resultat, Fava vol anar més enllà perquè la versió final ha estat descafeïnada: s'han suavitzat les crítiques i molts països europeus han preferit mirar a un altre costat mentre els avions militars de la CIA feien escala cap a la base naval de
Guantànamo, un oasi jurídic on es practiquen tortures a presoners sense càrrec ni possibilitat de tenir un judici just. A més, a aquests presons ni tan sols se'ls aplica els convenis de guerra. Un escàndol segons Amnistia Internacional.

La versió final de l'informe de Fava recull que 1.245 vols civils operats per la CIA als aeroports europeus, entre ells 336 a Alemanya, 170 al Regne Unit, 147 a Irlanda, 91 a Portugal, 68 a l'Estat espanyol, 64 a Grècia, 57 a Xipre i 46 a Itàlia. Però a banda de resultar immoral que els avions fessin escala en punts com Palma, Rota, Morón de la Frontera i Torrejón de Ardoz hauria de ser delictiu el silenci de governs com l'espanyol. I just quan es confirma aquesta il·legalitat de la CIA amb l'agreujant dels silencis ara resulta que alguns països han enviat informadors per interrogar els detinguts a Guantànamo, quan tots els organismes internacionals condemnaven aquesta presó inhumana.

Música / Tout le Monde # Carla Bruni

1 comentaris:

Anònim ha dit...

A vegades les utopies de la justícia es fan reals i queden en evidència aquells que manen per sobre de tots. Democràcia ve del grec "demos", i significa la dictadura del poble, la bella dictadura dels que no manen i que a vegades es fan notar com en aquesta petita conquesta de justícia.