L'Empordanet més autèntic

Mercè Vidal, de l'Associació de Masos de Torroella i l'Estartit (AMTE), em convida a moderar el primer acte entre candidats de Torroella de Montgrí i l'Estartit. Pendents de l'alcalde, al final Carles Negre (CiU) accepta la invitació de l'AMTE però demana ser l'últim en intervenir. Plantegen la trobada amb motiu de la seva assemblea anual i a 90 dies de les municipials, i en un marc per presumir: l'Hotel-resturant Molí del Mig. Intento marcar la pauta perquè es compleixi l'objectiu dels associats perquè la idea és que exposin el seu model de municipi i no entrin en els clàssics enfrontaments que acaben perjudicant la política.

L'associació reivindica, com és lògic, un municipi sostenible i volen una llei d'urbanisme concreta i que no serveixi per camuflar especulacions. Transparència en les dècades de la totxana. Els candidats compleixen i no cauen en el parany tan habitual, a més, una hora justa tampoc permetia aquest tipus de llicència. Josep Maria Rufí (ERC) aprofita el món rural per donar-se a conèixer com a candidat, Eduard Vila (L'Estartit Independent-LEI) evidencia la seva etapa de govern en coalició, Joan Margall (UPM) mostra un programa preparat i Carles Negre (CiU) exposa els anys de govern.

Torroella i l'Estartit, com a municipi, és un bon exemple de com s'ha transformat l'Empordà en poc temps i dels reptes que es plantegen aquest tipus de municipis. Qüestions locals però globals com la seguretat, la immigració, el model turístic, la protecció del paisatge, les infraestructures, el transport públic, el creixement urbanístic, etc. Un cúmul d'inquietuds socials que marquen aquest inici de segle, que és important que combini un model sostenible amb el desenvolupament. En definitiva, l'esperança de La Plana amb un model de gestió.

Música / Fire & Ice # Ben Carroll

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Segur que va ser interessant, i a més el lloc és meravellòs, Molí del Mig, per posar-ho a la llista i tastar-ho.

Anònim ha dit...

Aquest és el primer debat al municipi, esperem que n'hi hagi molts més que els puguis continuar venint a moderar.El municipi i la seva gent s'ho mereixen.

Joan Margall ha dit...

Eduard,
Gràcies per moderar el debat de dissabte amb tanta professionalitat. I gràcies també per fer un link al meu blog. Només un petit error: si cliques al damunt del meu nom s'obre el blog d'en Manel Ibarz, del PP... .
Gràcies i a reveure!

Anònim ha dit...

El debat de dissabte va ser intens, massa curt de temps però va donar joc a tothom i va ser molt ben moderat.

Esquerra avança a Torroella i a tot l'Empordanet.

Gràcies i a reveure.

Josep Maria Rufí

Anònim ha dit...

Vaig ser al debat i penso que seria bo repetir-lo en d'altres llocs públics de Torroella i debatre a fons sobre d'altres temes d'interes.

Anònim ha dit...

El debat és un bon espai per conèixer els candidats,els que fan posada en escena per ser el millor,els que es mostren confiats i propers a la gent perquè dominen el tema , els que són prepotents que ja ho saben tot i els que simplement segueixen el tarannà dels altres perquè no tenen res nou a dir.Gracies Eduard per fer-nos la feian amb tanta professionalitat. Caldria repetir-ho en mig de la campanya i enmig del municipi .