El 8 de març des de dins

Dolors Bassa, present i futur de la UGT a Girona amb Camil Ros, em permet assistir a la commemoració del dia 8 de març que el sindicat fa a les comarques gironines. L'acte és un sopar-debat per reflexionar sobre un Govern d'Entesa, amb ulls de dona. Juga el Barça a Liverpool, però és especial moderar l'acte i alhora aturar-se per pensar sobre totes les dones que han fet possible que les Nacions Unides declaressin ara fa 30 anys el 8 de març com a Dia Internacional de la Dona. La lluita per a la igualtat neix a la revolució industrial i 150 anys més tard encara perdura, tot i que ens trobem a l'era de la revolució digital i són altres paràmetres els que cal mesurar.

I les reflexions per aplicar es basen en conceptes de polítiques i mètodes transversals, lleis que s'impulsen però que necessiten un gran pressupost econòmic per potenciar la igualtat, més canvis de mentalitat a la societat en general, més feminització a les direccions de les empreses... I tots aquests conceptes i reptes, en un moment en què la societat manté un ritme constant i, en ocasions, depredador que no permet llicències ni dinàmiques de canvi que fomentin la igualtat.

Reivindiquen que el canvi també requereix la implicació dels homes, una idea que comparteixo. I trencar l'etiqueta que per defensar la igualtat una dona ja és feminista, també és ja un clixé desfasat. Estem en el segle del canvi de gestió del temps i del concepte de la conciliació familiar perquè, precisament, la dona treballa i pot tractar de tu a tu a l'home. Però la dona, per avançar, també ha de fer autocrítica i no només qüestionar el rol dels homes, perquè en l'efecte mirall també s'hi pot veure reflectida amb totes les seves virtuds i defectes.

Música / Against All Odds # Phil Collins

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard , gràcies per moderar el debat i agrair-te aquest post, ja que has reflectit elresum de les idees,tant les expressades en el sopar-debat com les que s'intuien en referències elíptiques.
Que la igualtat sigui un fet el més immediat possible , evidentment , amb la feminitat i la masculinitat que tots i totes portem dins.

Anònim ha dit...

Un sopar-debat?
M'hauria agradat venir però no me'n vaig enterar.
El futur de la UGT està clar,hi ha murmuracions que donen un canvi aviat.Si en Camil marxa cap a la política,el partit,només hi ha dues possibles alternatives.
Una,ja la tens clara en aquest bloc,per mi és la millor,i amb força consens des de dins la organització i des de fora

Anònim ha dit...

Gràcies per venir Eduard i em vaig quedar amb les ganes de saber més de tu i de la teva opinió.

Anònim ha dit...

Haurem de dir a la gent de la UGT que preparin una xerrada conferència referent a temes generals de política que tu domines.Estem segurs que tindries molt d'èxit, veient el que et diuen