"El País", com sempre

Ahir a la tarda vespre va ser la versió digital d'El País qui va anunciar amb exclusiva la filtració dels possibles noms dels nous ministres del segon govern socialista de l'era Zapatero. Un mèrit del treball d'un diari però també es confima la tònica de l'alineació d'un partit amb un pool de comunicació, amb el qual s'han retroalimentat d'ençà l'inici de la democràcia espanyola, el PSOE i el grupo Prisa

Zapatero manté els homes forts (Blanco i Caldera no entreran), ha introduït cinc novetats i ha deixat quatre ministres sense cartera. En aquest executiu més feminitzat (per primera vegada hi ha més ministres), el PSC manté Carme Chacón (era d'esperar) i canvia una peça: Celestino Corbacho per Joan Clos. Qui serà ara el nou president de la Diputació de Barcelona?

Entre les sorpreses destaca el retorn emergent de Miguel Sebastián i m'agrada el nomenament de Cristina Garmendia. Per contra, Moratinos i Magdalena Álvarez, continuen. I m'hagués agradat que David Vegara hagués acabat tenint una cartera. Espero que sigui en la propera legislatura.


Música / Pastillas para no soñar # Joaquín Sabina

PD: El bloc de la nova ministra d'Igualtat, Bibiana Aido: Amanece en Cádiz.

6 comentaris:

Vida quotidiana ha dit...

No és descartable que en Vegara entri de ministre d'economia en un o dos anys. Es tracta d'una persona amb coneixements, seriosa i que és acceptat per tots els interlocutors (empresaris, sindicats...), cosa que no pass amb una persona del perfil de Miguel Sebastián.

Anònim ha dit...

Sí David, però quan un vota un partit socialista NO espera un ministre d'Economia que sigui acceptat pels empresaris –tot al contrari, espera que no els agradi–, sinó pels treballadors. És clar que he dit un partit socialista, cosa que no té res a veure amb el PSOE ni amb el PSC.

Anònim ha dit...

Aquest govern no té credibilitat si hi ha carteres amb personatges com Corbacho, Maleni i Moratinos. Vaya trio

Anònim ha dit...

es comenta, es rumoreja, que el nou presi de la Diputació de Barcelona serà Manel Bustos, alcalde de Sabadell...

Anònim ha dit...

De bon rollo però amb tants elogis suposem que acabaràs de botones en un ministerio. Ves amb la Chacón a fer de militar

Anònim ha dit...

Perdoneu per l'anterior missatge. No estic bé del cap. Pateixo depressions molt fortes i tinc doble personalitat. Això fa que sovint em pensi que sóc una altra persona. Vaig sovint al psiquiàtric i no m'han trobat encara sol.lució.