Crisi financera = més pobresa



Els informatius de televisió dediquen cada vegada més temps a informar-nos sobre la preocupació global per la situació dels mercats financers. Són els efectes de la davallada econòmica d'aquest sistema basat en la globalització, que té grans lums i grans ombres. Ara mateix escolto que parlen dels mercats, dels parquets borsaris i de la importància que el sistema recuperi la calma, ja que els grans taurons financers han deixat guanyar molts diners i alguns, fins i tot, trontollen.

Però indirectament, aquests efectes estant provocant que les empreses i entitats que es dediquen a ajudar el Tercer Món també acusin la situació i rebin menys ajuts per dur a terme els seus projectes. Aquesta davallada, l'acaba de transmetre Save the Children (informe Salvar vida en temps de crisi), que ha deixat clara la idea que a més crisi financera global, més pobresa mundial. Que trist que, en el fons, la fam al món acabi depenent d'un gran sistema controlat per unes petites elits que són un gran contrapoder als governs.


Música / Automatic Imperfection # Marlango

3 comentaris:

Eduard Muntaner Perich ha dit...

Això és cert, és evident que la crisi també afectarà al tercer sector, que tindrà menys diners per projectes de desenvolupament.

Però el que és veritablement terrible és que ara resulta que es proporcionen centenars de milers de milions de dòlars als mercats bancaris, quan durant anys no hi ha hagut ni un miserable dòlar pels 900 milions de persones que passen gana.

Complir els Objectius del Mil·leni (ODM) costaria la meitat del pla financer dels EUA.

És vergonyós.

miq ha dit...

Sempre acaba patint el peix petit, que ja d'habitud és qui les passa magres; en canvi, els taurons financers si noten alguna cosa al seu plat serà simplement que no podran anar tan sovint al seu restaurant de luxe predilecte. Una úlcera els hauria d'agafar cada cop que cau la borsa ;-)

Eduard Batlle ha dit...

Edu, Miq: ok i gràcies! Seguim interactuant per aquests camins.