M'he sentit afortunat perquè el president del Parlament, Ernest Benach, m'ha escollit per plantejar el debat sobre com han de les jornades 2.0 que la cambra catalana farà el primer trimestre de 2009. És un honor que s'hagi establert aquest vincle amb el president de la cambra d'ençà la preparació dels Premis Blocs Catalunya. He mantingut vincles directes i constants amb el president a través d'internet i m'han engrescat les trobades per preparar projectes digitals amb el Parlament i l'associació Stic.cat. Han estat cordials i esperançadores: el català, la política, el Parlament, l'educació, la igualtat i el país ens uneixen. I només per la seva predisposició amb el nostre petit projecte, però gran per a nosaltres, estic segur que les jornades seran un èxit.

Reitero que Catalunya encara no està preparada per aquesta transversalitat que el món de les TIC ens ofereixen. Com la pròpia societat. I la política. Però anem aprenent i avançant. I la predisposició és bàsica. Hem de tenir l'esperit de voler ser amb convicció a la Revolució Digital mundial, que ens obliga a transformar-nos. Aquesta nova Catalunya Global pot ser ON sense frens, obstacles i amb empenta. Ho va ser agrícolament i industrialment. Ara, només és qüestió de creure-s'ho. I de voler vertebrar-nos molt més, fer xarxa i menys divisions. I és que les eines juguen a favor nostre!

De moment, Stic.cat és el nostre primer gra de sorra. Des de Girona, transversals, en català, i al món. La nostra primera inèrcia són els blocs i els blocaires, aquest altre exèrcit que ja té Catalunya i el català. Com diuen alguns, potser sí que sempre som els mateixos blocaires, que què en hem cregut, que som massa presumptuosos... potser si que tenen raó... i més coses encara. Però, sincerament, em sento orgullós de poder compartir idees i projectes amb gent que valoro i que em permeten aprendre. I tenim la sort que persones, empreses i entitats ens han ajudat a canvi de res. I també d'aquesta interacció amb el president del Parlament.

Per tant, gràcies a tothom. I gràcies president 2.0 per ser avui amb el premis. Li puc ben assegurar que és una associació de sentiments: per això només hem volgut generar il·lusions (blocs), reconeixement (català) i creences de país (Catalunya). Un honor i un orgull.


Música / Camins # Sopa de Cabra

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Encara que no hi hagués Premis Blocs, encara que no hi hagués l'Stic.cat, encara que no hi hagués la il·lusió... Només per compartir aquestes reflexions i projectes, et felicito.

c ha dit...

Estic d'acord amb tu, Eduard. Tot i que crec que encara ens falta molt per aprendre d'aquest món d'internet, però com a catalans que ens estimem Catalunya també tenim molt a dir i a fer.
Durant els meus viatges arreu de l'estat espanyol me n'adono de que a Catalunya els blocaires ens movem d'una forma bastant dinàmica, però ens movem des de iniciatives com les dels Premis Bloc o iniciatives més privades, així que cal aprofitar oportunitats com les que a tu se't presenten ara mateix per tal de poder arribar a un public molt més ampli el poder comunicacional de internet i poder fer un exèrcit mediàtic català molt més potent i fort.
Gràcies per la teva feina.

Alba Serra ha dit...

Benvolgut Eduard,

enhorabona per l' excel.lent i immensa tasca que ha suposat tot el projecte stic.cat
Tan de bo tinguessim més projectes il.lusionadors, amb xarxa o sense, que projectessin el nostre país, la nostra cultura i la nostra llengua tal i com heu fet amb el stic.cat

Felicitats per la nova tasca que t'ha demanat el Molt Honorable. Que algú reconeixi el valor humà i professional sempre és d' agrair.
Endavant amb la nova responsabilitat.

Ànims i endavant.Mentre hi hagi gent com tu, segur que el país no defallirà.

Una abraçada,

Alba Serra.

Eduard Batlle ha dit...

Gràcies Jesús pel suport personal i professional. I també a la Cristina i Alba, que sempre us heu interessat pels premis.
Són aquestes petites coses les que també han permès que la barqueta ara ja sigui al mar.

Continuarem!