Ciutats educatives. I per què?

Escolto parlar de les ciutats educatives per segon dia i, sincerament, el millor que poden fer els polítics i alcaldes és deixar tranquil·les les polis i la seva manera d'educar-se. Amb el sistema educatiu tan complicat que tenim i amb la reiterada manipulació política que ha patit, com perquè el futur sistema educatiu de les ciutats també recaigui en els habitants. Com a concepte sona molt bé i com a eslogan funciona, però no ens poden deixar enganyar pels clixés que els polítics inventen sovint per guiar-nos com si fossin gurús.

La gènesi de l'educació ha de recaure en els mestres, ensenyants i pares. Sens dubte. És obvi que si les llavors estan ben sembrades, els fruits també seran per a la mateixa població. Per tant, no necessitem ciutats educatives, ni sanitàries, culturals, industrials, etc. El que necessitem són bons governants i que, gaudint de tota la responsabilitat com tenen, construeixin ciutats ben estructurades. De fet, pel que estem observant ni això fan perquè s'han venut a l'especulació del sòl a canvi de criteris urbanístics. L'obsessió pel metre quadrat és salvatge.

És per això que els polítics han de governar i potser començant per ells. Si ells són els primers que se saben governar a sí mateixos, després serà molt més fàcil que ho apliquin al col·lectiu. I em pregunto... i quants polítics amb responsabilitat de país se saben governar a sí mateixos? I a les seves famílies? I a les seves ciutats? I als seus ciutadans?

Música / Wonderwall # Oasis

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'has clavat

Dessmond ha dit...

Darrerament la nostra política és caracteritza pel la filigrana en el no res.
El seu analfabetisme fa que posin en dansa "idees força", la misió de les quals és fer el titular. Després tot aixó queda en no res.
Com el balanç dels 1000 dies de govern: quina comèdia!

Anònim ha dit...

Els i les mestres, els i les alumnes, pares i mares us agraïm infinitament que els que esteu fora del sistema ens ajudeu a fer la feina amb tranquilitat, i els polítics que ens proporcionin els mitjans i en facin la seva de feina..els altres viurem més tranquils....gràcies.