Montilla i Puigcercós volen governar junts

M'arriba des de Madrid i confirmat des de Barcelona que les negociacions secretes entre José Montilla i Joan Puigcercós ja s'estan consolidant a les capes inferiors dels respectius partits per intentar reeditar un altre govern d'esquerres a Catalunya. La bona simptonia entre Montilla i Puigcercós sempre ha existit i en les darreres setmanes s'han intensificat els contactes perquè tot quedi ben lligat per a després del dia de Tot Sants. Pobres bases independents d'ERC... quin paperàs! Poder, diners i silenci o rebel·lió contra el líder?

Però mentre això succeeix a les altes esferes, els moviments a les conselleries és ferotge perquè les cúpules volen estar ben situades per no perdre la cadira. Hi ha gestions que sobrepassen les històriques amistats perquè, per molt independent que sigui un o una tècnica de nivell, ha d'estar controlat o marcada perquè no sigui que a darrera hora avanci per la dreta. És per això que les traïcions encara aniran a més i prevaldrà tenir el carnet a la boca que ser un o una professional de qualitat. És lamentable que el partidisme compti per damunt del sentiment de país o d'estat, que es allò que a Madrid tenen i aquí al pas que anem mai tindrem.

I és que Montilla i Puigcercós es necessiten -i molt!- i d'aquí ve el pacte. El motiu de l'acord no és per ideals sinó perquè es vol enfonsar Convergència al preu que sigui. El PSC i ERC demanaran una altra oportunitat per demostrar que un altre matrimoni de conveniència pot funcionar. Potser sí, però en tot cas per molt democràtic que sigui aquest nostre sistema, mai es pot entendre que una força guanyadora a les urnes no governi. El darrer exemple és tan real com entristidor.

Música / All Together Now # The Farm

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquesta és de les millors entrades que has fet fins ara...anàlisi cru de la realitat tal i com l'estem vivint...els hi treus els colors a molts, encara que no es donin per asabentats, però que seria de nosaltres, els ciutadans, sense trovadors com tu?...

Anònim ha dit...

Amic Eduard, aquí se t'ha vist el llantó. Perquè...!potser si que Puigcercós i Montilla tenen bona relació, no ho sé, però que fa CiU per aplanar un pacte amb ERC: el DVD Confidencial.cat. Fantàstic!