La proposta d'Alfons Cornella i Antoni Flores és arribar a definir amb una breu descripció allò que és significatiu per a innovar, concepte emergent que significa allò que cal fer per poder tenir èxit en el món global actual. Ells ho plantegen a nivell empresarial, però es pot aplicar a qualsevol sistema com ara l'educatiu o el sanitari, no necessàriament l'empresa, tot i que seria el lloc clau per definició.

Observació de l'entorn, capacitat de definir amb què comptem, necessitat de temps i espai per pensar, donar oportunitats a tothom, qualsevol que sigui que formi part d'un projecte, i saber definir on està la novetat i on radica la possibilitat de millora respecte del que ja es té.

Les característiques del món global on vivim fan que sigui necessari una real utilització de les tecnologies punta, la capacitat de saber triar les idees que signifiquen valor afegit, la urgència d'una autèntica formació relacionada amb l'entorn i el mercat; i la sort, com a eina a utilitzar. Trets fonamentals dels innovadors són: tenir un objectiu que va més enllà de la pura producció; relacionar la seva tasca amb l'entorn proper per expandir-la a nivell global amb carisma i capacitat de lideratge; i carència de prejudicis, tothom té dret a ser escoltat.

Finalment, la passió i el risc com a motors d'allò que s'ha de fer, la necesitat d'anar més enllà, el gaudir de l'èxit en funció de l'objectiu, ampli i considerat en funció de les persones. La humanització de la feina, sense deixar de ser exigents. O sigui, el futur més present que ens espera.

Música / Come As You Are # Nirvana

* Els febles tremolen davant l'opinió, els ximples la desafien, els savis la jutgen, els experts la dirigeixen *

PD: El mestre Woody Allen ja és a Barcelona. Benvingut!

PD2: La temptació de la música techno té un nom. El Sónar 2007 ja està a punt.

PD3: YouTube vol expandir-se a Europa començant per l'Estat francès. Mentrestant, Myspace prepara l'assalt a l'Estat espanyol. Myspace és garantia d'èxit.

PD4: El mèrit de Vilaweb i la seva ascenció. Un referent a casa nostra.

PD5: Born in the U.S.A és el millor àlbum de la història segons la BBC. Una llegenda.

1 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Innovació és sinònim de superació, de voler anar més enllà del que està previst; i a més és també la vella idea de voler per a tothom el benestar, idea que s'ha de recuperar sense falses progressies. Eduard, el teu bloc és innovació, endavant!