La crisi econòmica ja fa dies que té un exponent mediàtic amb la vaga dels transportistes. Una reivindicació que no serà fàcil resoldre per al govern espanyol, ja que el sistema de mercats depèn d'un escenari tan global que cada vegada posa més en evidència als executius d'un país. Globalització. Però aquesta vaga té molts precedents i li ha arribat a esclatar a les mans a un govern que estava massa pendent de les eleccions del 9 de març. Amb dos actors polítics evidents: el mateix candidat Zapatero i el reelegit ministre d'Economia, Pedro Solbes. Hi havia massa en joc, amb eslògans basats en l'optimisme, com per haver admès que hi hauria una gran desacceleració econòmica: tocava esquivar un element que podia donar la victòria a la dreta. I ara, des de la distància, el PP tampoc va poder alertar en excés que venia el llop per encara endimoniar més el seu discurs.

Però, és clar, tres mesos després la situació s'ha convertit en delicada i cada vegada més causa alarmisme entre la societat. Avui ja és el tercer dia de l'aturada dels transportistes, amb el conflicte que això va generant a través d'un degoteig constant. I uns cinc mil camions a la frontera! Per això, ara, ja hi ha prestatgeries buides, fàbriques mig paralitzades, s'omplen dipòsits dels cotxes a gairebé 70 euros i augmenta la tensió. Si els propers efectes són els estalvis, això ja serà una crisi històrica.


Música / Troy # Sinead O'Connor

PD: El nou informe d'Esade sobre l'economia espanyola. Oportú.

PD2: Els Lakers posen el 2 a 1 a Los Angeles. Go Celtics!

PD3: El reconeixement que es mereix Teodor Garriga. Un lluitador valent.

PD4: El govern d'Antich estableix que el català serà llengua preferent en totes les activitats. Les Illes tornen a la normalitat.

1 comentaris:

c ha dit...

jo crec que si el govern actual permet que aquesta aturada vagi més enllà d'aquesta setmana, ja la podem considerar com a aturada històrica , i una aturada històrica inclosa dins d'una crisi que ja està esdevenint també històrica en molts sectors