La nova i vella Gent d'Esquerra



Tal com s'esperava, Puigcercós ha sortit victoriós de les eleccions a ERC, però no ha sortit suficientment reforçat per liderar el partit amb la força necessària per convertir-se en el pal de paller. La seva trajectòria política té molt mèrit després de tants anys, com també tenen molt mèrit aquestes primàries en el si del partit. Però aquest procés també ha servit per constatar el pes que té Carretero com alternativa al propi aparell. Perquè assumir aquesta dicotomia no és fàcil per a la militància: una elit que governa a través del pacte de l'Entesa, i amb el PSC; i una majoria a assumir que aquest ideari és el que convé al partit i al país.

Ara, a ERC, hi ha un abans i un després del 7-M perquè Puigcercós ha guanyat i ha deixat desactivat (per dir-ho amb finezza) Carod. Tal com el 96 va fer amb Àngel Colom, però sense tanta finezza. Ara, les preguntes i incògnites de futur són: serà capaç d'aglutinar tota l'Esquerra? Pactarà amb Carod amb el mateix secretisme que amb Montilla? Podrà liderar Esquerra i defensar el pacte amb el PSC? El seu lideratge és inqüestionable per als seus votants i en aquest rol basa el seu potencial. La victòria li dóna força i moral però per primera vegada afronta el repte mediàtic de voler fer el salt a la Generalitat.

Música / Jingo # Santana & Eric Clapton

PD: Els Celtics, 2 a 0. L'anell ja és més a prop.

PD2:
I la vaga de transportistes continua amb el bloqueig de les carreteres en un dia laborable.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard: tu que creus que hauria de fer Puigcercós. Aquestes preguntes que fas ... per què no dónes la teva opinió? Per què no et mulles mai?

Anònim ha dit...

¿Una èlit governant i una majoria que pensa diferent?. Però si els resultats de les eleccions de dissabte han ratificat l'opció de govern d'equerres!. I què vols dir amb l'expressió "èlit"?. Segons tu també devia ser èlit en Carretero quan era Conseller?. Molt parcial aquesta entrada, Eduard.