Marca España



Dóna la sensació que, com a país, a Catalunya hem fet alguna cosa malament perquè després de processar les noves realitats socials tenim els mateixos problemes d'identitat de fa tres dècades. Avui tinc la sensació que ens guanya i, amb diferència, la marca España. Amb el futbol mateix, és una evidència i anit en va ser la prova, amb les celebracions d'arreu del nostre territori. Però hi ha moltes més marques ideològiques que, des del govern espanyol, es volen imposar per cohesionar l'Estat. Aznar, per exemple, va creure fermament en aquesta possibilitat en tots els àmbits i li va donar molt prestigi aconseguir-ho en l'àmbit internacional, tant en l'àmbit polític com financer, amb l'expansió a l'Amèrica llatina.

I la maquinària és massa gran com perquè des de Catalunya hi podem posar remei. No sé si ahir, a Catalunya, hi havia més gent que anava amb Itàlia o amb Espanya però aquesta ideologia que generen esportistes com Nadal, Alonso, Gasol, Casillas i companyia... té una gran repercussió. I això fa que un que vulgui creure en el seu país encara tingui més dificultats perquè les icones que més arriben a la gent són les espanyolistes. Crec en la marca Catalunya tot i la gran manca de referents identitaris.

Música / Així i tot # Ja T'ho Diré

PD: Detall humà d'Artur Mas amb Pasqual Maragall. L'existència del seu vídeobloc ja queda demostrat amb només aquest curt. Sens dubte, Catalunya és més forta unida.

PD2: Va de bèlit, bloc dedicat al joc del bèlit.