Aquesta no és la lliga del Barça

El Barça ha acceptat el gest mediàtic que pretenien tan CiU com el PSC i al final Laporta s'ha fet la foto amb Mas i Montilla. La posada en escena ha estat fluixa, un esmorzar a l'aire llire, i en actes separats però en dies consecutius. Laporta ha jugat a dues bandes però qui realment es va mullar fa pocs mesos va ser el líder convergent donant suport a la candidatura continuïsta de Laporta. D'acord que en Mas ho tenia fàcil perquè Laporta no tenia rival, però la torna de Laporta no ha estat com desitjaven els convergents. Abans de la trobada de rigor, a la seu de CiU hi havia força malestar amb la supèrbia del president del club blau-grana. Amb Montilla és cert que Laporta no hi té tan bon feeling i s'ha dedicat a complir el tràmit.

El Barça no hauria d'entrar en aquest doble joc i moure's en un terreny que no li és favorable. L'esport, i més el d'èlit, hauria d'anar renyit amb la política perquè es pot caure en el parany que quan les coses vaig bé com ara tot sigui senzill, però alhora és molt fàcil generar tensions i envejes que, quan els resultats no siguin bons, sortiran augmentades. De moment, hi ha grans interessos rere aquestes imatges: tan polítics com econòmics i, sobretot, urbanístics.

Ja sabem el rol mediàtic que té reservat l'Espanyol, però és lògic que Daniel Sánchez Llibre no paeixi bé aquestes aparicions de Laporta. L'Espanyol, comdenmat sempre a segon terme, és un lobby a petita escala comparat amb tot el que pot mobilitzar i significar el Barça a Catalunya.

Música / The Whole Of The Moon # The Waterboys

4 comentaris:

Dessmond ha dit...

No serà que se li dona massa importància a una cosa tan trivial com el Barça?
De tothom és conegut el peu que calça en Laporta. No veig perquè no pugui veure's amb qui vulgui. Sigui del color que sigui.
Aquesta trobada la fa noticiable un periodisme de vol ras. En sí no té res de notícia. Ni mereix foto.

Anònim ha dit...

El que mai no serà el Barça és trivial. Ni com empresa i els diners que mou, ni com a senyal d'identitat i institució. Pregunta a Nike o a Unicef perquè han signat acords amb ells. Pregunta als africans que venen en pastera si coneixen el Barça...pregunta a algun català de més de 50 anys que va representar en temps del franquisme...massa raons per deixar que alguns l'utilitzin, Laporta i candidats, tots.

Anònim ha dit...

VISCA CATALUNYA LLIURE , VISCA EL BARCA ////.
WWW.MARC-SABATES.COM
BARCELONA
CATALUNYA .

Anònim ha dit...

Joan Laporta i Estruch , un gran president , gran patriota i lluitador per la llibertat de Catalunya //*//.
Marc Sabates i Laporta
Fc Barcelona
Catalunya //*//.