Bla, bla, bla... i els bancs van fent
Aquesta serà la campanya en la qual aquesta foto, aquest gest, aquest detall, aquesta escenificació va permetre que Artur Mas pensés seriosament en ser el president de la Generalitat gràcies a l'impuls de Rodríguez Zapatero. Una vegada més la importància de les formes en la política i aquesta imatge serà el primer precedent d'aquestes eleccions. Com també ho seran d'altres. El dvd del ConfidencialCat, el compromís d'Artur Mas signat davant del notari, la importància de la tercera llengua segons Convergència, la identitat de José Montilla, l'entrevista de Sala-i-Martin a Montilla a La Vanguardia, la retirada del carnet de Diana Garrigosa del PSC, la manca de debats entre els dos ferms aspirants, la divisió a ERC entre Carod i Puigcercós, el protagonisme de David Madí a CiU, el desencís públic de Pasqual Maragall, el segon pla de Jordi Pujol i de potser encara alguna sorpresa més...

Però mentretant el país continua bategant i necessitan millores amb prioritat. Ens trobem en aquest estadi que sembla que la política ens domina però no és així. I a més, si hi ha aquest rebuig actual i aquesta manca d'il·lusió és perquè potser el que més preocupa als ciutadans, de moment, ni se n'ha parlat. I és l'encariment de l'euríbor i encara que només sigui els prèstecs recents que els joves puguin comprar-se el primer habitatge cada vegada és més un somni. O potser, com volen, sempre de moment, els nostres polítics és que aquest somni sigui de només 30 metres quadrats.

I això no és tot: a més, ara resulta que els bancs podran cobrar per rebre transferències, sempre i quan l'operació produeixi algun cost a l'entitat destinatària dels diners. Feia temps que s'especulava amb aquesta possibilitat, però ja s'ha fet realitat. En el fons, és una prova més de qui ens acaba governant i de qui ens sembla que ens governa.


Música / You're Beautiful # James Blunt

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé i en van dos de ben seguits!!!

Anònim ha dit...

Ser conscients de qui talla el bacallà ens farà més lliures a l'hora de prendre decissions, per al dia 1 i per la resta dels dies. Gràcies per l'encert en l'anàlisi i pel regal de la música.

Anònim ha dit...

Curiòs però avui sou molts els que parleu de l'economia... us heu cansat de les eleccions?

llegiu l'analisi molt ben fet de la situacio econòmica espanyola i catalana d'en Marc Vidal a http://www.marcvidal.cat/ en una columna titulada EL MAJOR DEUTE DEL MON

Anònim ha dit...

Els nostres polítics a banda d'estar superats per l'Estat ho estan tambe per les entitats d'estalvis com la Caixa. O és que ja no recordem el crèdit de l'estrelleta al Pepe Montilla? I si callen CiU, ERC i el PP segur que és perquè ells també han rebut alguna cosa en el seu moment.