El model de l'escola concertada

És lògic que parlar de l'escola concertada és fer-ho d'un projecte educatiu que és antinatural per al propi sistema públic però cada vegada estic més convençut que aquest model s'ha consolidat amb garanties en el nostre país. I la vaga dels professors d'ahir no té res a veure amb aquesta reflexió sinó que és un apunt que tenia pendent. I crec que els nostres polítics no s'atreveixen a dir-ho públicament perquè és una herència del govern de CiU. Però en sé d'alguns ho han reconegut fins i tot a Finlàndia.

Perquè, no ens enganyem, el llegat de Pujol està ple de llums i ombres, però en aquesta aposta educativa, amb els seus defectes i virtuts, ocupa un espai per aquelles famílies que han hagut d'escollir una escola pública que no han cregut apropiada per l'elevat nivell d'immigració. I no parlem de percentatges de 10 o 20% sinó del 70 i 80%.
Perquè si les mateixes directores ho desaconsellen... I, per tant, quina és solució? Potser no és la demagògicament correcte però és i serà la solució per a força famílies catalanes. I sinó és un encert només cal observar com està vertebrat el país educativament i quin model han acabat triant les famílies catalanes.

Música / School # Supertramp

PD: Eurovisió a la xarxa. Quins temps!

PD2: La Berlinale, una imatge més del nou Berlín.

PD3: L'sQuba suposo que ja és un model que mereix sortir en una nova entrega de Bond, James Bond.

PD4: Bargalloneta, un bloc de cinema d'una alumna avançada del taller de blocs al Vallès Oriental.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Si veritablement hi ha fasmílies que rebutgen una escola perquè hi ha massa immigració, em fa vergonya pertànyer al mateix país que elles.

A banda d'això, en el teu panegíric sobre les concertades oblides esmentar que si aquestes complissin amb allò que els pertoca sobre l'acollida d'immigrants, segurament aquelles públiques estarien menys massificades.

Dessmond ha dit...

Hi ha escola concertada perquè aquí, a Catalunya, hi ha una tradició pedagògica de fa molt temps, molt extensa. De molt abans que aparegués la Generalitat reinstaurada. No entenc àixò de qualificar antinatural pel sistema educatiu les escoles concertades. Hi ha hagut vida molt més enllà d'aquest sistema públic actual. Com ha passat en el camp de la sanitat. I per sort. Perquè si haguéssim hagut de confiar en el tan admirat poder públic, avui aquest país seria radicalment diferent i no per a millor.

Anònim ha dit...

La imminigració massificada a les aules fa baixar la qualitat de l'ensenyament. Tinc deemostrat que el meu nen que va al Bell-lloc té uns coneixements molt superiors que un nen de la seva mateixa edat que va a la Farga de Salt. Això és verídic, per molt a favor de la multiculturalitat que s'hi vulgui dir.
Hi ha una altra cosa que no he entès mai: per què els pares mussulmans admeten els seus fills a les alzines o al bell-lloc (lògicament sense pagar) si no creuen amb l'ensenyança humanística i religiosa que allà imparteixen? Són una colla d'aprofitats.

Anònim ha dit...

No només això Josep, conec el cas d'una mare musulmana que presumia de portar el fill GRATIS als Maristes. I el més fort d'això és que a qui presumia era a una familiar meva que ella paga religiosament cada mes per portar-hi el nen.

Anònim ha dit...

Això, Pepet, és demagògia: si la immigrant oportava el nen gratis no és per ser immigrant, sinó per ser pobra. i la teva familiar pagava religiosament perquè no ho és. Dit d'una altra manera: pregunta a la teva familiar si accepta escolaritzar gratis al nen a canvi de tenir els mateixos ingressos que aquella immigrant. I al revés: segur que la immigrant estaria encantada de pagar, sempre i quan tingués els ingressos de la teva familiar.

I josep: precisament, si la immigració massificada fa baixar la qualitat, perquè no es reparteixen millor els immigrants? començant pels concertats, com Bell-lloc i Maristes. Si volen xuclar de la mamella pública, que apetxuguin també.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb en Josep i en Pepet de Cal Rescurt. Heu donat amb el clau.

Anònim ha dit...

Amb el clau i la clau.
Teniu Raó Josep i Pepet. El que passa que hi ha gent que vol estalviar diners i el que fan es portar els nens a la pública per presumir d'un fals progressisme. Això, sí, els hi molesta molt que hi hagi immigrants a les classes, però s'ho callen. A l'estiu, no tingueu por que es fan un tip de passar unes bones vacances als Estats Units o els països més cars del món. Lògic, ho han pogut fer amb els diners que s'han estalviat portant els nens a la pública.
Els que els portem a la concertada o privada no fem viatges carets però preferim una bona educació.
I a qui li molesti que grati.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. No hi ha discussió.

Bargalloneta ha dit...

A vegades no només és qüestió de que és escola pública o privada, jo sóc mestra i he estat a ambdues exercint i puc dir de primera mà que hi ha escoles públiques amb molt bon professorat i donant una bona educació i en canvi hi ha privades que tenen molt a desitjar.

Gràcies Eduard per fer referència al blog

Anònim ha dit...

M'heu conveçut, et dono finalment la raó Pepet i altres anònims. Estava equivocat.