El vot en blanc



Vaig trobar ahir un històric d'ERC. Durant la conversa, va defensar en tercera persona el per què s'ha qüestionat el partit a causa dels pactes a Catalunya. Però va apel·lar al catalanisme i la il·lusió per intentar consolidar un projecte d'identitat. Des del seu posicionament, es divisa una altra realitat, defensable com tots els punts de vista, però la sensació és que els ciutadans estan cada vegada més decebuts amb la política pactista. D'aquí que el vot en blanc progressi a cada elecció que passa o bé augmenti l'abstenció. Per això, tant ell com altres polítics, ja signarien ara mateix arribar al 65% de la participació en les generals. I més encara, a Catalunya.

Però no només ERC pateix aquesta convulsió producte del cansament general. De fet, la societat no tenim cap culpa que fins i tot Maragall i Barrera demanin el vot en blanc i, per tant, són dos grans errors a la consciència del propi sistema. I a menys d'un mes, la sensació és que tots els partits perdran peces:

- El PSOE perquè Zapatero no ha complert les grans promeses anunciades fa quatre anys i perquè un pacte amb ERC, a Catalunya, també desgasta. Amb l'afegit de la desacceleració econòmica.

- CiU patirà perquè Duran Lleida no els líder electoral que voldrien votar els militants de Convergència i perquè la travessa del desert és dura. Haver pactat amb el PP d'Aznar encara té un peatge.

- ERC perquè fer president José Montilla a Catalunya té un preu i perquè les plataformes internes també divideixen el vot.

- ICV perquè té un candidat com Llamazares, que ha quedat sense espai polític i perquè a Catalunya, tot i consolidar-se, en el nou govern no acaben de marcar el seu tarannà com en l'anterior tripartit.

- El PP perquè no té el líder que es voldria i perquè hi ha un grupet de secundàris i secundàries que estan esperant el seu moment des de fa temps. A més, Ciutadans encara els avancen més per la dreta.

Música / Nos sobran los motivos # Joaquín Sabina

17 comentaris:

Anònim ha dit...

article de Joan Puig.

http://joanpuig.blogspot.com/2008/02/287-cal-votar-en-blanc-jo-em-rebello-i.html

Diferents personalitats del País s’han manifestat en els darrers dies pel vot en blanc, Heribert Barrera, el President Maragall i el mateix Salvador Cardús en un article al diari AVUI, posava a tots els partits catalans de tradició democràtica en el mateix sac, avalava en el seu article als dos polítics.

En un post anterior ho vaig criticar amb tota humilitat. Avui he rebut un correu d’un amic que em preguntava “si ho havia vist?” i m’adjuntava una fotografia i una pagina web de l’Espanya profunda, on es deien tot tipus d’improperis contra Esquerra, la mateixa fotografia que il·lustra aquest post ho diu tot, “tots a la foguera.”

Després de 4 anys a Madrid i conviure amb la realitat d’un Estat que no ens estima, tinc molt clar que Esquerra no és com la resta de partits, em rebel.lo contra el passotisme d’alguns, no puc entendre el posicionament d’homes públics com els citats en aquest article que es lamenten i no aporten solucions, tot al contrari, afavoreixen descaradament als partidaris de la nostra crema com a País.

Respecto las seves opinions, però els hi exigeixo valentia en les seves denuncies, si el PSC va trair a Maragall, si el PSC va assentir en la retallada de l’Estatut pactada per Mas i Zapatero amb el vist i plau d’IC, el President Maragall ha de dir-ho, si Salvador Cardús qüestiona la classe política que va trair l’esperit del 30 de setembre ha de dir-ho amb noms i cognoms.

Em rebel·lo contra el fatalisme, contra la derrota, el vot en blanc no aporta res, tot al contrari. Com deia el pensador, primer van anar buscar els jueus, i ningú es va rebel·lar, després els gitanos i tampoc, després els negres i tampoc,...... i jo afegeixo, vingueren a buscar els bascos i tampoc es va moure ningú, finalment varen venir per nosaltres, però ja no quedava ningú per ajudar-nos.

Anònim ha dit...

No és estrany amic Eduard, que cada cop la gent llegeixi blocs menys polítics i més pseudosocials a l'estil del Club Saratoga.
Molt acertat aquest post

Anònim ha dit...

Home Pepet, entre una cosa i altra. Una cosa és no llegir blocs polítics i l'altra és preferir el d'un parell de tios que s'han inventat pertànyer a la pijeria i que només expliquen xorrades que no interessen a ningú. Si aquests del Saratoga existissin de veritat, seria per fugir de Girona.

Anònim ha dit...

Doncs a mi els saratogues m'agraden. Em fan passar una bona estona mentre treballo. M'agrada llegir les seves ximpleries i en més d'una ocasió m'han servit. Són distrets.

Anònim ha dit...

En més d'una ocasió els del saratoga tenen raó.

Anònim ha dit...

En ocasions sí, però carrega una mica que s'inventin això que són 10,pijos de Girona (en realitat són un o dos, m'han dit, i de pijos res, més aviat al contrari...) i expliquin tanta tonteria de regalets, nòvies i apartaments a llocs estranys (tot mentida, és clar). seria molt millor si el que ho porta es dediqués a tocar temes de cert interès, com fa a vegades. I també fa una mica de pudos la rapidesa amb què esborra qualsevol missatge crític, la veritat; això és que més malament fa pensar del tio.

Anònim ha dit...

Veig Eduard que en el teu bloc també hi ha entrat l'anònim que boicoteja els comentaris de Club Saratoga (anònim o anònima). Es dedica a fer trolls constantment.
És curiós que critiqui Club Saratoga i que no pari de mirar-lo constantment. Si a mi no m'agrada un bloc no el visito i ja està, però a ella li encanta fustigar-se i posar trolls.
Més informació sobre trolls:
En la jerga de Internet, un troll (a veces trol) es un mensaje u otra forma de participación que busca intencionadamente provocar reacciones predecibles, especialmente por parte de usuarios novatos, con fines diversos, desde el simple divertimento hasta interrumpir o desviar los hilos de las discusiones, o bien provocar flamewars, enfadando a sus participantes y enfrentándolos entre sí. El troll puede ser más o menos sofisticado, desde mensajes groseros, ofensivos o fuera de tema, a sutiles provocaciones o mentiras difíciles de detectar, con la intención en cualquier caso de confundir o provocar la reacción de los demás.

Aunque originalmente el término solo se refería a la práctica en sí y no a la persona, un desplazamiento metonímico posterior ha hecho que también se aplique a las personas que presuntamente incurren en ese tipo de prácticas. Su origen etimológico más probable evoca la idea de «morder el anzuelo» (Wikipedia)

Anònim ha dit...

Aquest anònim crec qu eno surt de Girona.
Llocs extranys? Des de quan és extrany Cambrils, Torredembarra, Segur de Calafell, Tamariu, Sa Riera? Anònim, que no surt de Girona tu?

Anònim ha dit...

Aquest anònim crec qu eno surt de Girona.
Llocs extranys? Des de quan és extrany Cambrils, Torredembarra, Segur de Calafell, Tamariu, Sa Riera? Anònim, que no surt de Girona tu?

Anònim ha dit...

Perdoneu, però jo m'he limitat a conversar amb en Pepet de cal no sé què, i a donar la meva opinió. No he criticat el cLUB Saratoga (ni hi he escrit mai, per cert), sinó que he donat la meva opinió sobre el fet que s'inventin paridetes i que esborrin qualsevol crítica (no meva, però ho he observat diverses vegades). Si pel tal Carles això és fer de troll, demostra tenir una idea molt baixa del que és la llibertat d'expressió; per fortuna en Batlle és periodista i és de mires més amples que en Carles i els Saratoga. Malament aniriem, si no.

I no, no surto de Girona. I què?

Anònim ha dit...

Anònim: No deixa de ser curiós que aquestes mateixes opinions que dónes en aquest bloc d'en Batlle, siguin les mateixes que les que escriu l'anònim troll de Club Saratoga. Possiblement tinguis problemes de doble personalitat.

Anònim ha dit...

Ja és vergonyòs que existeixin aquests anònims que només es dediquen a boicotejar blocs. La pena és que els hi fem cas contestant-los, quan els hauriem de diexar pel que són. Fora Trolls !!!

Anònim ha dit...

Anònim, si no surts de Girona és el teu problema, però no el nostre. Seran llocs extranys per a tu. Possiblement et fan falta classes de geografia catalana.

Anònim ha dit...

El més lamentable és que un anònim (o anònima) es dediqui a parlar malament d'un altre bloc en un bloc aliè com és el de l'Eduard Batlle. Hauries de tenir més respecte.

Anònim ha dit...

Sort que dius que no els critiques: "Si aquests del Saratoga existissin de veritat, seria per fugir de Girona".
Deixa de llegir-los i ja està.
Per cert, endavant Batlle !!! i perdona que parli d'un altre bloc en el teu, però he hagut de sortir en defensa dels saratoga perquè gent com ells ens alegren el dia. Saben posar pebre !!!

Anònim ha dit...

Precisament he dit que seria per fugir de Girona si existíssin de veritat, però no és el cas. I ni boicotejo ni insulto ni res (ni escric al club saratoga, per més que insisteixi en Carlitus), em limito a exercir la crítica perquè ha sortit el tema. O teniu la pell molt fina o no sabeu què significa "parlar malament" d'algú, perquè ja he deixat clar que el paio que s'inventa això del saratoga es deixa llegir, quan no s'embolica en inventar paridetes de nens, nòvies, regals, etc.

Una pregunta: des d'un blog no es pot parlar d'altres blogs? o només quan és per llepar-los?

Una altra pregunta: és més anònim el que signa "anònim" que el que signa "no soc la carla bruni" o "mercè", per exemple?

Anònim ha dit...

Ei, Eduard, només arribar a l'hotel a Vitòria, vas escriure «Abans hauré desitjat a l'amic Antoni Maceiras, el crack del club fora la pista», i jo et vaig preguntar si els teu desig havia sigut correspós. Encara estic esperant resposta. No ens podries explicar aquí, als teus fidels lectors, no sé, si fa molt que el desitges, si ell ho sabia, si el fet de trobar-vos en un hotel lluny de Girona va ser premeditat o casual, etc, etc?