Els bisbes no volen Zapatero

Juan Antonio Martínez Camino va anunciar ahir el posicionament de la jerarquia esclesiàstica espanyola en relació a les eleccions del 9 de març. I l'excusa va ser carregar-se els qui dialoguen amb ETA per, en el fons, demanar el vot per al PP. Com han fet en altres temes com l'Educació, els casaments homosexuals i l'avortament. Fa temps que l'església espanyola discrepa de les polítiques socials del govern de Rodríguez Zapatero i la prova són les constants connexions de la vicepresidenta De la Vega amb el Vaticà per intentar apagar els diferents focs. Però no ha existit cap tipus de reconciliació. I per això els bisbes han esperat el seu moment per demostrar que volen un canvi de govern. El seu posicionament tan conservador no encaixa amb aquest tarannà lliberal del PSOE. Quan a Itàlia s'enveja l'evolució de la nostra societat, resulta que els bisbes espanyoles volen tornar al passat al preu que sigui. Això sí, sempre amb posades escenes elegants però per contra, a la porta del darrera que hi hagi algú com Jiménez Losantos que faci la feina bruta.

Música / Shape of My Heart # Sting

PD: Maragall vol ser fidel al seus ideals amb el Partit Català d'Europa, però el seu entorn ho descarta. Les raons juguen a favor seu, però l'escenari actual, i menys el PSC, no està per revolucions conceptuals.

PD2: Crida a reproduir un fragment del Llibre dels feits als blocs per commemorar els 800 anys del naixement de Jaume I.

PD3: Astèrix en els Jocs Olímpics, la tercera entrega cinematogràfica dels llibres d'Uderzo. Rodada a Alacant.

PD4: Primer va ser Yahoo i ara la recessió als Estats Units també amença Google.

PD5: El bloc de l'Associació de Veïns Devesa-Güell de Girona, que ara té més sentit amb la polèmica sobre el futur de l'artèria verda de la ciutat.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Veig Eduard que tampoc t'has llegit el document. Per què els periodistes abans d'opinar no llegiu el document del qual opineu?
Els del Club Saratoga en el seu post d'avui la claven.

Anònim ha dit...

No hi estic d'acord. Es més lliure i democràtica una societat que "reconeix" els terroristes perquè ha estat capaç de negocar-hi la pau (Gran Bretanya-IRA)o una que s'ha de dotar de lleis i tribunals especials per defensar-se dels terroristes.O es més lliure i democràtica la societat que crea els GAL? Ara mateix no recordo si els bisbes espanyols ho van criticar. Suposo que sí.

Anònim ha dit...

Per què cap periodista s'ha fet ressò d'aquest paràgraf del document?

“La Iglesia reconoce, en principio, la legitimidad de las posiciones nacionalistas que, sin recurrir a la violencia, por métodos democráticos, pretendan modificar la configuración política de la unidad de España”.

Anònim ha dit...

Què vol dir "en principio"?