Terminal sense termes mitjos

La nova T-Sud de l'aeroport del Prat ja té el conjunt de companyies que s'encarregaran de la seva explotació. La decisió d'AENA neix amb el suport de tres governs socialistes, l'espanyol, el català i el de l'Ajuntament de Barcelona, que són el que més compten. Els executius manen i no oblidem que també decideixen en funció d'interessos i del calendari electoral. En aquest cas, una vegada més el suport d’ICV és circumstancial. Per contra, CiU, ERC i el PP han criticat la mesura i han considerat que el Prat es convertirà en una subseu de Barajas. Una vegada més, depenents de Madrid i expectants amb el rol de la Generalitat dins del consorci. I és que si no manem nosaltres... Ho rubriquen dos noms de referència en tota aquesta causa: Ramon Tremosa i Germà Bel.

Costa valorar una decisió que no accepta termes mitjos: o blanc o negre. I arribats en aquesta dicotomia, amb anys encara per assimilar el resultat final, els catalans el que volem és tenir una terminal que ens situi en el mapa europeu amb garanties, amb estadístiques comparables en el rànquing de les grans ciutats de la UE. Això, independentment de les marques empresarials que el gestionin. I el més important encara, que l’aeroport funcioni. De desgavell i mancances ja n’hem tingut prou amb RENFE i en tenim suficient amb el TAV i la xarxa viària. Vist des de la distància, els catalans no podem pagar més
peatges en infraestructures -l'error històric del Felipismo amb l'AVE Madrid-Sevilla és imperdonable- i si construïm una obra a trenta anys vista, sisplau, seria injustificable que no fos amb vols intercontinentals i que, per la mala explotació, a més es convertís en un aeoport de segona categoria.

Música / Other Side Of The World # KT Tunstall

PD: Presentació del llibre Nació.cat a Barcelona. Segona edició que significa un abans i un després amb Saül Gordillo.

PD2: Avui comença Docúpolis’07, el
VII Festival Internacional Documental de Barcelona.

PD3: Aquesta tarda s'estrena el Projecte Campus, un repte de les universitats catalanes per adaptar-se a la nova societat mundial del coneixement.

PD4: Zaplana, patètic una vegada més, en comparar el nou pla d'Ibarretxe amb l'intent de cop d'Estat del 23-F. Més valdria que es preocupés de tapar l'escàndol de Terra Mítica.

PD5: Un pas de futur de la Biblioteca Britànica en digitalitzar més de 100.000 volums antics. Del sistema imprès al digital.

PD6: A tots i totes que matinen a El Món a RAc1, gràcies una vegada més. Crec que tenen més audiència de la que es pensen.