L'hora de la veritat de la "crisi"



Arriba el moment de saber la veritat segons les previsions urbanes que es basen en dades reals i intuïcions personals: crisi econòmica. "A partir del setembre, quan tothom torni a la normalitat és quan es notarà", preveuen la majoria, mentre que el 2009 ja ha estat qualificat de mal any pels experts financers. I és que la davallada de la construcció ha anat perjudicant sectors com la restauració, el turisme, els comerços... com si anessin caient les fitxes de domino. És una percepció força estesa però com sempre, als nostres governants no els interessa traslladar una sensació de pessimisme a la societat. I en aquest dilema estem a punt d'estrenar un nou curs que arriba marcat per aquests mals auguris i que es basa en indicadors reals, per allò de cal estrènyer el cinturó, i la lògica de comptar la venda de cafès matinals, menús de migdia, viatges de cap de setmana, l'afluència dels dissabtes a la tarda a Media Markt, Decathlon... Que són menys, sens dubte.

De moment, Zapatero ja ha fet un pas important en anunciar un augment del 6% en les pensions mínimes a partir de 2009. Una mesura global més per combatre a contrarellotge una mala planificació a causa de les eleccions generals del 9 de març.

Música / I Want You Back # KT Tunstall

PD: Entrevista interessant a José Luis Larrea a La Vanguardia.

PD2: Reportatge sobre Facebook al New York Times. Els afectes de la gran xarxa mundial social a internet.

PD3: Deu anys de Google. Deu anys per valorar com un buscador s'ha convertit en imprescindible a nivell internacional.

PD4: Avui s'estrena la nova etapa de Neus Bonet a Catalunya Ràdio. Un gran repte que serà valorat en funció dels resultats. Per tant, sort!