El guió de la història

El debat de política general al Congrés ha complert el guió previst per a la majoria d'analistes i polítics. Amb alguna zapaterada, com ara un ajut de 2.500 euros per cada nou fill i la transferència a la Generalitat les competències de rodalies de Renfe. L'objectiu dels assessors era rebaixar la tensió i esquivar el cos a cos que òbviament plantejaria Rajoy. Però, a més, el president espanyol va voler passar a l'atac i va buscar l'intercanvi de punys. En conjunt, un debat més marcat per la política endurida pel pes del passat i s'obre un escenari que pot fer decantar el futur president de l'Estat. El 2004, la massacre de l'11-M va passar factura als populars -amb mala gestió inclosa- i un atemptat de l'organització terrorista basca pot fer caure ara el govern socialista. I aquesta sensació domina l'ambient i qualsevol moviment polític important a Madrid. Així de crua és la realitat del país que condiciona Catalunya.

Música / Raise The Roof # Tracey Thorn
PD: Relat d'Àlex Sáez des de l'escó 1706. Referent necessari.
PD2: Gazira Babeli és la primera artista que exposa pel·lícules i fotografies a Second Life. Tot un submón cada vegada més real.
PD3: Els 100 millors vídeojocs de la història a Edge.
PD4: Nou llibre de Joseph E. Stiglitz, amb Com podem fer funcionar la globalització. Recordo una entrevista amb la música de fons d'una pianista exòtica dins un escenari plàstic.
PD5: El millor festival d'estiu amb majúscules és Avinyó. Bienvenue!

7 comentaris:

Trina Milan ha dit...

Encertadíssima interpretació del debat i excel·lent el relat de l'Àlex. Felicitacions als dos.

Snorkel ha dit...

Te ha faltado decantarte por un ganador porque en los tiempos que corren parece que es algo obligatorio.

Ciertamente, el ataque de Zapatero a Rajoy en la primera contrarréplica del Presidente no se lo esperaba el gallego y lo dejó KO, por eso insistió de manera repetida y algo ridícula en el tema de las actas de las reuniones con ETA.

He visto todos los debates desde el año 2000 (y analizado con rigurosidad) y creo que este ha sido el mejor debate de Zapatero, sin duda. ¿Quizá el último de Rajoy?

Anònim ha dit...

Tindrem Zapatero per anys estimat Eduard

Anònim ha dit...

Acabo de llegir al diari que la Iolanda Pineda cobrarà 564.400 pessetes al mes i que els regidors de l'ajuntament de Salt s'han apujat el sou. Molt bé!!! Això és l'esquerra !!! Visca les classes obreres i de progrés.

Anònim ha dit...

hi estic d'acord eduard, i a mi també m'ha agradat la manera planera en que explica la política l'àlex sáez.

Anònim ha dit...

Cada vegada mnés socialista Eduard. Ja saps que t'esperem a l'Esquerra que és el teu partit de l'ànima

Anònim ha dit...

Eduard Batlle és igual a dir sociata del PSC