Un adéu que s'ha fet esperar


Josep Piqué ha acabat per tirar la tovallola. La situació feia mesos que era inaguantable i l'ala dura ha acabat per condicionar el futur del partit: res de girs al centre amb perfils com el del polític català. De fet, experiències com les de Montserrat Nebrera, tampoc l'han beneficiat. És per això, que la bèstia necessita una vegada més el dogma de fe de la guàrdia pretoriana: Acebes, Zaplana, Matas, que ara ja no hi és, Mayor Oreja, Esperanza Aguirre... i si es vol, fins i tot, Vidal-Quadras. El problema i d'aquí neix la gran tensió de l'era post-Aznar és que ningú creu en el lideratge que en el seu dia es va imposar de Mariano Rajoy. D'aquí, que des de la Cope -també des d'El Mundo- un periodista es vegi amb el do de marcar diàriament l'agenda política del partit. Com que la política no hauria de ser això, acaben per crear aquestes fractures.

I tot això succeeix ara que Ciutadans els intenten avançar encara més per la dreta, amb la seva estrena al Parlament, la desconfiança generada per Rajoy en el darrer debat al Congrés i la inesperada aterrada de l'economista Rato. Un escenari que ni el mateix Aznar l'hagués imaginat just fa quatre anys quan, després d'algunes caceres per la Meseta, va triar Don Mariano i va deixar el testament. Per tot això, ara Vidal-Quadras i Aznar ho tenen tot a favor per tornar i per la porta gran. Com els vells toreros... que tornen a les places després de tallar-se les cuetes.

Música / 9 Crimes # Damien Rice

4 comentaris:

Anònim ha dit...

amic Eduard, la cap de premsa d'en Piqué també marxa? (era rossa pija de Pedralbes...)

Dessmond ha dit...

Només un miracle podia fer reeixir un invent com el que representa Piqué en un partit com el que és el PP. Un miracle dels grossos.

Tampoc sé si això és una mena de torna. En Piqué va declarar-se a favor d'un canvi de rostres a la cúpula espanyola, el gener del 2006. Crec que n'Acebes es va sentir directament aludit i ara ha trobat l'ocasió magnífica.

A vegades la política la mou el compinent personal. Més cops dels que sospitem. I l'entrada a Catalunya de n'Acebes té tota la pinta de punyalada trapera.

bacus ha dit...

en pique sembla un bon polític pels no votants del PP com jo, a més ja era ric abans d'entrar en política com en rato i això és una garantia anti-corrupció (legal o il.legal).

Però els números canten a tret pitjors resultats que els anterior candidats.

és te que despedir l'entrenador i fitxar-ne un de nou.

Snorkel ha dit...

Habida cuenta de que Piqué ha logrado peores resultados para el PPC que Vidal-Quadras o Fernández Díaz, la desconfianza de Génova hacia el catalán estaba más que justificada.

Sin embargo, la radicalización del PP en Cataluña supone que Rajoy se quede sin aliados catalanes (CiU) para gobernar en 2008 si gana las generales (algo cada día más improbable).