Facultat de medicina a Girona

La botella mig plena o mig buida, depèn amb els ulls amb els quals es miri és la conclusió que se'n pot extreure després de l'anunci d'ahir de Blanca Palmada. El PSC i ERC, units en la causa de portes en dins i en fora, en fan una lectura positiva i optimista de la creació d'una facultat de medicina a tres bandes: la UdG, la UPF i la UIC. No serà fàcil la gestió -dues públiques i una privada- però s'ha intentat crear un model innovador que s'adapti als nous temps i a les necessitats reals dels país. Perquè la manca de metges a Catalunya sí que és una urgència. Agafat ja el bisturí amb l'anunci d'ahir, hi ha una persona que no vol l'escalfor dels focus mediàtics. I és Marina Geli. Si Girona té part de la facultat, després de les lògiques pressions d'altres universitats, és gràcies a la consellera de Salut. I la posterior gestió l'ha culminat Blanca Palmada, amb la intenció, també, de no donar importància als seus orígens. Però també ha tingut el rol necessari perquè ara es vegi la botella mig plena.

Per contra, si el Col·legi de Metges de Girona veu la botella mig buida les seves consideracions són igual de respectables. I si la demarcació de Girona és obvi que no es pot comparar a la de Barcelona, és inevitable que ho faci amb Tarragona i Lleida. I si aquestes demarcacions tenen la facultat al 100%, és evident que Eudald Bonet vegi la botella mig buida i pensi que s'ha volgut quedar bé amb tothom.

En definitiva, el més important és que s'estableixi un bon lligam entre la feina i la investigació, com fan a les universitats nord-americanes, es realitzi una previsió real de formació inicial lligada al món laboral i la investigació promogudes per l'administració i amb el suport del govern. I tot això, no té res a veure amb el repartiment d'estudis entre Girona i Barcelona. La fórmula dels components és una suma evident: investigació + facultats + món laboral.

Música / Aguas de Março # Lucrecia & Andreu Muntaner

PD: Sabia que m'agradaria el Club Saratoga.

PD2: Èxit brillant de la Universitat de Virginia amb el treball
Rome Rebourn 1.0.

PD3: M'encanta que
Dessmond hagi tornat amb tanta vitalitat i hagi organitzat un sopar amb López Tena.

PD4: El
Parc Natural de Las Bardenas Reales a Navarra... paisatge lunar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Nos fas vacances, amic Eduard? M'han dit que tens un apartament a Platja d'Aro.

Dessmond ha dit...

Benvolgut Eduard,
T'agreixo molt el teu comentari a la PD3. Et reservo una plaça al sopar? Penso que valdrà molt la pena. Més si has tingut ocasió de fullejar el llibre.

Anònim ha dit...

la culminat o l'ha culminat?