Ideologies negociables


Arriba el moment final dels pactes: l'hora de la veritat als ajuntaments. Després del mercadeig, no intuia mai que unes negociacions d'un municipi costaner podien caure de manera tan baixa. En cap moment s'ha parlat de programa, ni de ideologies: s'ha tractat el repartiment de poder i de com fer-ho creïble. Entenc que sobretaules en restaurants de qualitat omplen estómacs i buiden cervells que no tenen escrúpols. En definitiva, hi perd la política i a la llarga, tots plegats perquè la ideologia que s'ha sembrat és la que tard o d'hora s'acabarà recollint. Però si la bombolla immobiliària comença a tenir data de caducitat per als taurons, a la tonyina municipal no els quedarà més remei que trencar el mirall dels somnis.

Tocar de peus a terrra voldrà dir començar a pensar que ser regidor és ser alguna cosa més que un poder públic. Però, és clar, avui dia aspirar a ser només un representant del poble sembla que no té mèrit. Doncs això passa quan es compleixen les tres dècades de la nostra democràcia. I això si que té un valor inqüestionable i un record que hem processat massa ràpid. Potser, fins i tot, per la voràgine dels nous temps. Però no és excusa. El record de 30 anys encara permet pensar en què cal invocar l'orgull 0 si més no, recomposar el mirall. El mirall dels somnis trencats.

Música / You and Me # The Cranberries

* Alguns escolten amb les orelles, alguns amb l'estómac, alguns amb la butxaca i alguns no escolten en absolut *

PD: No sé si RAC1 sacrificarà Xavier Bosch, però té mèrit el seu món diari.

PD2: M'han agradat especialment les Creus de Sant Jordi 2007 per a la pedagoga Sara Blasi -un detall del govern socialista- i al Casal dels Infants del Raval.

PD3: La banda ampla creix a l'Argentina un 72,5% en un any.

PD4: La temptació del golf és el U.S. Open.

PD5: Sony promourà demà la renovada PlayStation 3 a Corea del Sud. El model europeu i dels Estats Units té 60 GB, el de Corea, 80, a canvi de 415 euros.