Generacions iPhone


La telefonia mòbil s'ha convertit en el caprici de la majoria d'humans. I això ho saben les grans multinacionals, que són capaces de vendre'ns a base de petites dosi les seves grans joguines mundials. Fa pocs anys ningú es podia imaginar que un petit aparell que ens connecta i ens obre el món ens permetés tants capricis: telefonia, missatgeria, fotografia, música, accés gratuït a Internet... I era impensable que la seva aparició i comercialització esdevingués gairebé una qüestió tant controvertida: és el món de les connexions. (o de la globalització?)

Les companyies saben com fer-ho: es generen grans expectatives al voltant d'aquests productes, se'ns en crea la necessitat, al final l' usuari final només sap que com sigui n'ha d' aconseguir un, sense tenir en compte si realment li calen aquestes prestacions. Però tot té un preu i estem en mans dels grans controladors del mercat que uneixen criteris perquè els clients paguem i no podem fer res per evitar-ho. Qualsevol gestió té gairebé un preu i per molta varietat que sembla que tinguem acabem patint el seu règim. I seguim esclaus del monopoli del més potent.

Això tot, queda ben camuflat a base d'un màrqueting que espanta i que ens deixa a mans d'un contracte que després, llegida la lletra petita, ens esclavitza a una sèrie d'anys i tarifes que quedem parats quan arriba la factura. És l' era iPhone.

Música / Read My Mind # The Killers