El poder de la marca socialisme

Zapatero acaba de cloure l'XIè Congrés del PSC amb l'objectiu de marcar les línies de present i futur que espera del partit. Són les claus de la governabilitat d'un espai polític que té èxit, que li reporta un poder de gran abast, però que al mateix temps li provoca generar uns equilibris interns per evitar tensions. El Congrés ha demostrat que és el cicle del PSOE dins del PSC, però tot queda dins d'una xarxa que ca mantenir per continuar consolidant aquest projecte de fa 30 anys. El mateix president espanyol ha animat els seus a continuar els reptes actuals i, per tant, que li continuïn donant la solvència necessària per mantenir-se a la Moncloa durant més més anys i potser mandats. És retroalimentar-se. D'això tracta aquest socialisme cosmopolita (cada vegada és menys obrer) d'inicis del segle XXI.

Agradi més o menys Montilla, agradi més o menys el seu català (estic totalment en contra del que va dir Felip Puig i sinó que parli Pujol i recuperi vells eslògans), aquesta fórmula funciona i per això no cal tocar-la. Més aviat tot el contrari. Per això, Zapatero vol ampliar el mateix mètode al País Basc i fer lehendakari Patxi López. El discurs de Zapatero anava en la línia social, com era d'esperar, i els reptes de retornar a Catalunya el finançament perdut, però sempre amb la dosi de component equitatiu, amb vista altres comunitats.

I Zapatero, en el fons, ha vingut a fer de president del govern i de president d'un partit que té dos caps però que, de moment, en aquesta guerra freda ningú es farà mal perquè els resultats són històrics i el poder, també.

Música / The Ghost Of Tom Joad # Bruce Springsteen

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Un altre sociata al servei de Joaquim Nadal. Aixi va Catalunya en aquests momentss

Anònim ha dit...

El PSOE compra els periodistes una cosa que a ERC encara ho hem d'aprendre a fer-ho. Que no sigui massa tard

Anònim ha dit...

Escolta Eduard, per traballar en qualsevol lloc oficial et demanen el nivell C de català, per tant, què més que un president que demana un nivell C sàpiga el català. No té excusa.
Cada cop et tornes més socialista. Es veu que els de CiU no t'han donat feina i ara vas amb aquesta colla a veure què pescas. Dili a l'Àlex Hernàndez a veure si et pot colocar de segons. No hi ha dubte que ho faries bé, per alguna cosa ets amic de la Iolanda Pineda.

Anònim ha dit...

Però tu no ets d'Esquerra?

Anònim ha dit...

Explica'ns quin era el careto dels derrotats per a l'espanyolisme com Castells, Nadal, Maragall, la Tura, la Geli i d'altres. Traguen molt? Es nota?

Anònim ha dit...

Explica'ns quin era el careto dels derrotats per a l'espanyolisme com Castells, Nadal, Maragall, la Tura, la Geli i d'altres. Traguen molt? Es nota?

Marchelo ha dit...

Bones,

és la primera vegada que entro a aquest bloc i em sorprén la falta d'educació dels comentaristes.

Estic totalment d'acord amb l'Eduard, sobretot pel que fa al rebuig a Felip Puig per les seves "troglodítiques" declaracions.

Anònim, exigir que es parli bé el català a l'hora que escriure'l malament sembla força incoherent, no trobes?

salutacions!

Mauro S.G. ha dit...

em sembla lícit (tot i que no ho comparteixo) criticar la qualitat lèxica i fonètica del català d'un president de la Generalitat. però cal tenir en compte que som un país democràtic, i això implica que tots els ciutadans tenen el mateix dret a presentar-se i a ser escollits a unes eleccions.
Montilla serà el que sigui, però no és un Zaplana ni molt menys ;)

Anònim ha dit...

SOPORTARIA FRANCA UN PRESIDENT QUE PARLES FRANCES COM ON ARGELI DE MARSELLA? EL REGNE UNIT ACEPTARIA UN PRIMER MINISTRE FOTEN ETXEGALLADES AMB EL INGLES? PER FAVOR EDUARD ....NO PARLEM DE UN CIUTADA ANONIM COM JO QUE FAIG LO QUE PUC,PARLEM DE UN PRESIDENT DE LA GENERALITAT.....JUGANT AMB BCN.......