Canvis a La Vanguardia



Escolto en un anunci a RAC 1 que el dia 25, o sigui demà, surt un nou suplement de La Vanguardia a Tarragona. No em sorprèn. Tenia coneixement de canvis al diari del Grupo Godó des de Nadal, gràcies a la consulta que van fer a un empresari de pes gironí, però estava pendent dels moviments finals. Resulta que ara, tres mesos després del nou disseny (atrevit per ser un diari conservador), el balanç és satisfactori però cal arribar amb més força al territori. D'aquí sorgeix la idea de presentar un suplement quinzenal a cada demarcació: primer serà Tarragona, després Girona (l'1 de febrer) i després Lleida.

Serà un afegit al diari més localista, un producte encartat a l'interior, que no serà el Vivir, però serà un suplement de caire més comercial que periodístic. L'objectiu és aprofundir en la informació local, però al mateix temps captar clients publicitaris, en una època de crisi però que serà més assequible la inversió, ja que l'anunciant no entrarà al producte global. Perquè la publicitat d'aquest diari es pot qualificar de caríssima, encara que dedueixo que qui inverteix deu tenir-ho calculat. De fet, com en qualsevol altre mitjà de comunicació: es medita la despesa. En definitiva, el rotatiu més influent de Catalunya canvia uns anys després de tancar les delegacions, s'intenta adaptar cada vegada més als nous temps i augmenta la rivalitat amb El Periódico, que fa setmanes que està pendent d'un comprador adinerat.


Música / Shout Out Loud # Amos Lee

* El nou mitjà inetractiu amenaça l'status quo i promet una existent forma nova d'aprendre sobre el món *

PD: Trobada de bon matí i per sorpresa amb l'empresari Josep Darnés al centre de Girona. Després de l'intent amb Bassat, ja ha tancat definitivament la porta del Barça. Llàstima! Li parlo que els moviments alternatius a la directiva cada vegada estan més en marxa i ja n'estava el cas.

PD2: Descobreixo en una de les sales d'espera de la Clínica Bofill la nova revista bimensual Sala de Espera. A partir del març ja es podrà consultar al seu web.

PD3: El diari La Proa, de Palamós, al final no tanca. Passarà a ser gratuït i tindrà continuïtat com a diari digital, amb actualitzacions diàries.

PD4: El nombre d'inscrits a la Ford Econetic Mitja Marató de Barcelona arriba a 1.000 atletes. Serà el 10 de febrer.

PD5: Desapareixen les tres estrelles verdes en la nova bandera de l'Iraq, però es manté "Al·là és gran".