Mariano Rajoy


En relació les primàries als Estats Units (per cert, demà New Hampshire), la visió de la cursa electoral mai es veu amb la mateixa visió al país nord-americà que a Europa. Des d'Occident, amb una perspectiva més freda i menys sentimental, s'intenta analitzar que convé o no a la primera potència mundial. I els anàlisis no encaixen. Aquest paral·lalisme es pot traslladar perfectament a casa nostra, on Catalunya fa una lectura política que no correspon a la resta de l'Estat. En les generals, els resultats a Catalunya són comparables al País Basc, però la resta d'autonomies en fa una interpretació més global i menys partidista. O sigui, no hi ha el target identitari en els vots.

Fins ara, he llegit i escoltat les primeres crítiques contra Rajoy abans de, fins i tot, la precampanya. Però des de la visió gallega, manxega o murciana potser el líder del PP sí compleix amb el perfil que li demanen els 9,6 milions de votants del març del 2004. És evident que no té la decissió d'Aznar ni un lideratge com Sarkozy, però l'actual governant també li ha posat fàcil perquè es pugui recuperar a temps, quan semblava que tot ho tenia perdut i els seus ja ni confiaven en ell. El govern de Zapatero ha estat el reformista social i, tot i el mèrit i les lloances, ha rebut el càstig de l'Església. Que tal com diu la dita... a l'Església i els militars (ara policia) millor no emprenyar-los. Però pel que fa la resta, el president espanyol ha decebut a més d'un: mala gestió de l'Estatut, el fracassat acord de pau amb ETA, la crisi de les infraestructures a Catalunya, l'augment de preus... I tot això es paga a les portes d'unes eleccions.

Música / Rehab # Amy Winehouse

PD: Quedo sorprès de les visites que encara té el confidencial Busot, tot i estar desactivat des de fa gairebé un any. I altres dos blocs de referència com Tripartit-Watch i La Santa Espina continuen aturats en aquest 2008, com també el secundari Girona-Madrid. Dels que queda actiu hi ha Tu diràs. Ara es tornarà a la càrrega, quan només queden dos mesos per al 9 de març.

PD2: Enquesta telefònica sobre les generals. Pregunta en castellà: "Ha votat sempre el mateix partit?". Bona pregunta! Resposta: "No". Suposo que com la gran majoria he votat les persones més enllà dels partits.

PD3: Curiosa coincidència entre els titulars del suplements esportius de l'Avui i El Periódico respecte el moment del Barça: L'hora H.