Davos s'autoqüestiona



Comença la 38a edició del Fòrum Econòmic Mundial de Davos i ho fa en plena crisi als Estats Units, que genera una trascendència global. La recessió actual és molt seriosa i alguns experts com George Soros ja han assegurat que "la situació és molt més seria que qualsevol altra viscuda des de la Segona Guerra Mundial". El tema principal de la convocatòria és El poder de la innovació col·laborativa, però a última hora i a causa de la diplomàcia, Davos farà un canvi de full de ruta i analitzarà les tensions globals, principalment en el terreny econòmic però també en el polític.

O sigui, que en plena jornada negra a les borses de tot el món, prop de 2.500 líders polítics i de corporacions de gairebé un centenar de països seran als Alps Suïssos per reflexionar sobre els mals que han fet en el nostre planeta per
només retroalimentar-se i fer progressar la gran economia. Per tant, és hora de modernitzar-se, obrir-se a You Tube, i autoqüestionar-se. Nova mentalitat, noves idees, per a una economia global en crisi i que potser ni té temps de parar-se a pensar sinó actuar i devorar països tercermundistes per continuar alimentant les multinacionals mundials.

Música / Here Comes The Flood # Peter Gabriel

PD: Joan Bagué, Xavier Soy i Gabriel Casas no paren: dilluns dinaven a Can Marquès i, ahir, fent partit a Can Marc, amb un fitxatge més, Jaume Torramadé.

PD2: Em va agradar acompanyar ahir, inesperadament, a Jordi Martinoy en la visita a la Llibreria de la Generalitat de Girona. El trasllat a la futura seu de la Generalitat es fa imprescindible. Una dada: el català-rus és dels diccionaris més venuts.

PD3:
El Cercle d'Estudis Sobiranistes (CES) no para: proposa que els referèndums siguin vinculants.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard? Com és que tu i el Club Saratoga sempre parleu de Can Marquès?

Eduard Batlle ha dit...

És molt curiós Pepet, ja que no som la mateixa "cosa"...