La seguretat: si es pot, es compra
Ja s'ha vist aquests dies el que ha passat amb el segrest del nen de Begur, l'intent de robatori a la llar de la família Tous, a Sant Fruitós del Bages, i el que està passant al sud-est d'Anglaterra, on ja han trobat el cadàver d'una cinquena prostituta víctima d'un assassí en sèrie. Tant el cas del Baix Empordà com el de la família Tous reobren el debat a Catalunya de quin ha de ser el sistema de seguretat a les urbanitzacions: si públic o privat. És evident que si a les ciutats hi ha una manca d'efectius policials, les urbanitzacions o pobles petits, com ha passat a la Garrotxa, quedaran aïllats i els veïns no tindran la seguretat que reivindiquen com a ciutadans.

I prop de la ciudad de Ipswich, el cinquè cadàver demostra la inseguretat que viuen les persones més febles en les zones urbanes. La tendència creixent d'assalts i robatoris demostra una vegada més que qui té diners blinda la seva residència -tots els rics ho fan-, qui s'atreveix o pot utilitza una arma -tant dir dels Estats Units i els anem imitant- i qui no, se sent indefens davant un assassí, un assaltant o un guerrer de l'Est que gaudeix, fins i tot detingut, d'un sistema policial i judicial que els fa somriure a la pròpia cara dels agents.

Música / Have Nothing # Whitney Houston

3 comentaris:

Anònim ha dit...

es depriment el sistema policial i judicial que tenim, no al nostre país, sinò a tot el mon. Només cal veure, l'actuació que han tingut en un funeral, que ja fa massa temps que s'hauria d'haver produït.
Això realment ens hauria de preocupar, i molt!!! però malauradament... encara hem de ballar el ball que toquen i "pringar" (sobretot les dones...) aixi estem.....
De tota manera, no entenc el video de la Whitney, encara que sigui encantador....ens veiem....

Anònim ha dit...

La seguretat també la dona el sistema democràtic, nomès que és més difícil de percebre, per això els lladres de l'est poden somriure. Però és que jo no voldria viure en un lloc on la justícia no fos per a tothom, seria enganyar-nos. Calen polítiques de seguretat en democràcia que passen per la cohesió social i l'equitat, sense això, sense que tohtom no tingui el que necessita, ens caldran mossos i guàrdies. S'han de complementar les dues accions. Mentre la Whitney ens dona dos minuts de goig..

Anònim ha dit...

Sobre la seguretat pública hauriem de decidir si volem disprerssió de la població o concentració (ciutat, centre-poble).

Hi ha paissos que la gent prefereix viure a la ciutat pq li dona més seguretat.

pq clar si et construeixes una torre al toró de l'home després pots exigir que circuli una patrulla de mossos per davant de casa??

D'alguna manera es com anar-se a viure al far-west.

l'estat hauria d'acceptar que ja coses que no els pot garantir i en aquest cas hauria de donar la possibilitat de auto-defensar-se armant a la població que vulgui.

Armar la seguretat privada no és solució pq només la poden pagar gent amb pasta.
Qualsevol persona hauria de poder comprar una arma si està bé del cap .