El gest de futur de Puras

Fernando Puras ha dit prou. I el seu gest és molt lloable. El candidat del PSN al govern de Navarra ha decidit abandonar abans que deixar-se trepitjar per les ordres de l'executiva federal del PSOE. En la pugna Madrid-Pamplona la política es mou en uns altres estadis que quan un té la il·lusió d'accedir a la política, segurament mai hagués imaginat. Ell defensava un acord de govern tripartit amb Nafarroa Bai i Izquierda Unida perquè l'executiva del PSN així ho va decidir. Però aquesta tesi resulta que no interessa a vuit mesos de les eleccions generals perquè Ferraz no vol una «coalició amb radicals». A ulls i objectius de Madrid...

És evident que Madrid i Pamplona mai tindran la mateixa visió de la política a Navarra, com passa en altres comunitats, però crec que el sentit de la política és la de negociar i gestionar els interessos globals de cada regió, comarca i estat. En aquest cas, Ferraz ha jugat fort i ha primat els interessos globals als d'una comunitat. Però des de l'altra perspectiva, la convicció i els ideals no passen per vendre's i deixar les bases sense cap tipus d'esperança. I més, quan tens l'acord tripartit gestionat. Si marxa Puras el PSOE no s'engrandeix i el més trist de tot, que governarà el PP.

Música / West End Blues # Louis Armstrong

PD: CampusMac 2007. Per als addictes a la poma...

PD2: Una realitat: Alemanya i Espanya, països de la zona euro on ha disminuït més la renda dels treballadors.

PD3: Disappearing Places. Llocs desapareguts a la xarxa, per reviure'ls...

PD4: M'ha agradat el post de Joan Margall, amb el seu CAPVESPRE AL ROCAMAURA.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Em sembla molt simple el analitzar sempre amb el tots contra el PP. Ja sé que a Catalunya tots els periodistes esteu en aquesta línea, però això a la resta del món, no és admisible.
És digne voler ser president essent la tercera força? No volen dir res les eleccions? Crec que en Puras a l'igual que en Montilla, etc. hauríen de tenir més respecte per el poble que no els ha votat majoritariament i que volen representar.
I sobre la suposada independència del PSC i el PSN, no és el no estar d'acord amb el PSOE el que els fa ser rebels amb Madrid, és que el hi donen la presidència de Catalunya o Navarra! Seríen tant partidaris d'un pacte d'esquerres amb la presidència per Nafarroa Bai o ERC? NO! Això és la indignitat de la política. Et fots una hòstia com un piano i vols un pacte d'esquerres si governes, sinó no. Això és el PSC. Cinisme Total, però tot i la defensa de la seva tesi que feu el periodistes, la gent ja ho cala, i de moment el PSN, ja és un partit residual, i avat ho serà el PSOE a Catalunya, perdó, el PSC.