Final feliç al Congo
El retorn a la feina és dur però sempre hi ha algú que ho està passant més malament, sense que això serveixi de consol. Per fi, les set famílies -sis són catalanes- que esperaven tornar del Congo amb els seus fills ja han resolt els problemes burocràtics i han posat fi al seu malson amb la seva arribada a casa. Sovint els mitjans de comunicació són qüestionats pel seu excés de crítica i sensacionalisme, però en aquesta ocasió la seva denúncia ha servit perquè aquestes famílies tinguéssin un ajut més ràpid per part del Ministeri d'Afers Exteriors i poguessin resoldre el conflicte burocràtic a Kinshasa. Després de vint dies de tensió i nervis, les famílies han criticat l'embaixada espanyola al Congo, mentre que el Ministeri ha culpat el mètode d'aquest procés d'adopció.
La duresa del primer dia del final de les vacances sempre té una imatge feliç quan es pensa en aquestes famílies, perquè la resta són rutinàries i ja tindran el seu protagonisme. Especialment, és clar, l'inici de la precampanya política a Catalunya, l'entern debat de l'arribada d'immigrants subsaharians a les Canàries i la crisi a l'Orient Mitjà.
Música / Goodbye to You # Michelle Branch

2 comentaris:

EMFÀTIC ha dit...

Crec ue hem de denunciar el fet que els nens no han pogut entrar amb un visat espanyol, sino que ho han hagut de fer els de fora, crec que en concret amb un visat Belga. Quin escàndol!

Anònim ha dit...

Nens, adopcions, famílies, i la política pel seu compte, sense pensar en les persones. Les persones, el bé més preuat...