Una "víctima" més
Sóc un dels 4,1 milions d'usuaris d'arreu del món afectats per les bateries defectuoses de Dell en els portàtils. Després de parlar vint minuts amb un telefonista que era a Montpeller i que gairebé no parlava el castellà he pogut resoldre el problema. No vull ni saber si la trucada era gratuïta, però imagino que l'error dels tècnics s'ha de compensar com sigui. Per això, aquestes multinacionals progressen espectacularment cada any.
Però amb Dell no s'acaba la cosa. Resulta que des d'ahir se sap que Apple retirarà 1,8 milions de bateries de portàtils per risc de sobreescalfament. Això de les bateries dels portàtils ja sembla com amb la construcció de pisos: milions i milions de benefici per als constructors, que edifiquen amb materials que si els clients ho sabéssim denunciaríem els empresaris per estafadors. El secret dels informàtics i estafadors dedueixo que és el d'estalviar costos en els components i que el preu final sigui el mateix.
Desgraciadament, els ciutadans no tenim res a apel·lar per molts tribunals i síndics que es formin. Amb la carcassa i un llaç de color vermell ens venen tot el que necessitem per sobreviure (l'immoble) i sortir de la rutina (un portàtil). I si cau el pis o es crema el portàtil, no hi ha cap premeditació perquè la seva fe és per a un benefici de milorar-nos la vida al preu més baix. És tan escandalós que s'han d'excusar en l'ètica productiva perquè d'humana, lògicament, no en tenen.
Música / En el muelle de San Blas # Maná

1 comentaris:

Miquel Ruiz Aviles ha dit...

La sort es que quedi gent que no es comforma amb una bateria i quetre parets