Insuficient i excel·lent

Posats a què s'ha rectificat i es tornaran a posar notes als alumnes en la comunitat educativa, un insuficient amb majúscules a tots els qui d'ençà el període democràtic han jugat políticament amb el sistema i no s'han preocupat de res més que de complir amb el compromís ideològic i no amb l'educació. D'això també n'hem pagat les conseqüències dels mals resultats en les avalucions de l'informe Pisa. Quan tota la responsabilitat es passa als professors i directors de centre, l'execel·lent hauria de ser per a ells i elles: tots i totes els qui han lluitat i han suportat injustes decisions polítiques durant tants anys.

Tant parlar de l'exemple d'excel·lència de Finlàndia i estaria bé que algú ens demostrés com s'ha dirigit aquell sistema en els darrers anys, a més de com posar-lo a la pràctica. I més enllà de la teoria. Idealitzar un tarannà només en un funció d'un interès és, fins i tot, no voler que el nostre sistema avanci. I si té un insuficient, amb estadístiques a la mà, és perquè ha fallat tot el sistema: de la cúpula a la base. Posat a puntuar... un 2 a tots els manipuladors polítics que només han viscut del sistema i no surten als grans titulars, i un 10 a tots/es les docents (professors/es, directors/es, coordinadors/es...) que han vetllat per l'educació més enllà de les pressions polítiques i surten criticats als titulars.

I l'exemple el tenim ara amb el Procés de Bolonya: un nou canvi en el sistema universitari que està saturant al professorat perquè ni els propis dirigents universitaris saben encara ben bé com l'han d'aplicar. I la culpa mai pot ser dels docents, tot el contrari, ja que molts fan tot el que els diuen.


Música / L'amour # Carla Bruni

PD: Molta salut a Joan Maeso amb la seva jubilació. Són bons records d'una dècada enrere a la delegació gironina de futbol.

PD2: Curbet CCG, o sigui Quim Curbet, canviarà de seu a Girona i sortirà del Barri Vell per una zona més cèntrica i comercial. Llarga vida.

PD3: Els alemanys volen polítics amb la vida privada modèlica. Ui, ui, ui...

PD4: Zygmunt Bauman, sempre. I més amb articles com aquest.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Estimat Eduard, respecte el procés de Bolonya el problema no està en que els professors no sàpiguen com s'ha d'aplicar el nou pla, sinó que NO el volen aplicar perquè significarà carregar-se la universitat tal com l'entenem avui dia.

Bolonya significa carregar-se les llicenciatures i convertir-les en Graus. EL primer any del grau es cursaran assignatures molt generals, introductòries, perquè l'alumne no tingui una entrada traumàtica a la universitat. Segon i tercer es donarà el gruix de la carrera i a quart s'enviarà a l'estudiant a que doni voltes per Europa. Això vol dir que els Graus equivaldran a l'actual diplomatura de dos anys, havent perdut el primer any fent matèries generals i l'últim viatjant (qui pugui pagar-s'ho). No cal dir que gran part d'assignatures optatives que actualment es donen en una llicenciatura es deixaran de fer en el Grau per falta de temps i les troncals es veuran molt retallades.

A grans trets, això es Bolonya (bé la llei espanyola que desenvolupa Bolonya)

salut!

Socialista Power ha dit...

Comença el culebrot de la llista del
PSC!!!
Salut!

socialistapower.blogspot.com

Trina Milan ha dit...

Ningú es pren seriosament l'educació, i sempre està en boca de tots. Gràcies, Eduard, per posar la responsabilitat en aquells que mai la volen; i per posar de manifest l'esforç brutal dels professionals que, dia darrera dia, es deixen la pell a les aules. Els nostres fills es mereixen alguna cosa més que bescanvis de consellers o falses gratuïtats dels llibres de text. Finlàndia està lluny i no és Catalunya, però alguns dels seus models serveixen: consideració social i formació del professorat; gestió de la innovació directament a les aules, amb els docents com a protagonistes; implicació dels pares en el seguiment continuat del seu fill; tant per cent del pib del país per a educació que triplica el nostre... Crec que no cal ser un savi per veure les diferències, però sembla que els nostres polítics, que han anat a Finlàndia, i em consta directament, no han sabut prendre model...són ells els que no progressen adequadament...
Una abraçada

Marc Arza ha dit...

Eduard,

He arribat a l'article d'en Bauman a través de l'enllaç del teu bloc. Moltes gràcies, senzillament sensacional!

Fins aviat,
Marc Arza