La independència de Kosovo

Belgrad i Prishtina no han arribat a cap acord sobre el procés sobiranista de Kosovo. Era previsible. La independència es divisa en l'horitzó, tot i que és un nucli de tensió massa important per a la pròpia zona, amb el fantasma de la guerra recent, i també per a l'exterior, amb un mapa europeu que té fronts oberts com ara Catalunya, Euskadi, Escòcia i Flandes.

D'entrada, la Unió Europea i els Estats Units donarien suport a la independència de l'actual província, encara que Sèrbia i Rússia no hi estan d'acord. Lògic. Però dominen Washington i Brussel·les. La cursa per al procés d'autodeterminació comença avui i seran molt importants les aliances que pugui rebre la població de Kosovo. I en aquesta divisió, també s'hi ha d'implicar el govern espanyol. Veure'm el seu rol i la pressió que pot sentir a l'esquena amb Catalunya i Euskadi a les portes d'unes eleccions. Donar o no suport a un nou país sortit d'una regió.


Música / Radio # The Coors

* Els núvols no hi ententen de fronteres *

PD: Deixant Alacant sense TV3 el govern valencià comet una injustícia. De nit i sense avisar, pur electoralisme, però que evoca les formes de la Inquisició.

PD2: Suècia viurà avui un dia especial amb l'entrega dels Premis Nobel.

PD3: Tal com estan els preus i els sous era d'esperar: La renda de la classe mitjana catalana baixa des de fa 30 anys.

PD4: Nokia es reinventa per mantenir-se com a marca mundial de referència. Aparcarà el saturat mercat de la telefonia i es vol atrevir a competir amb Google i Yahoo.