La hipocresia de la crosta

Primer Joan Ferran. Després Manel Mas i José Bono. I ahir, Carme Figueras. Lamentable. Front comú socialista contra la crosta imaginària dels mitjans públics com TV3 i Catalunya Ràdio. Com es nota que hi ha nervis a tres mesos de les eleccions. I què volen que sigui la Corpo (CCRTV) sinó catalana? I del país! Què pretenen aquests delators? Si el màxim responsable és Joan Majó, un exministre socialista. Totalment cert: a la Corpo hi ha la crosta nacionalista, però també la socialista, la convergent, la d'esquerra, la d'iniciativa... No tenen prou crosta socialista amb el grup Prisa i Mediapro? I amb TVE i RNE? Ah, és clar, d'això no cal queixar-se si tenim l'altaveu a favor. Hipocresia.

Si Zapatero, quan era a l'oposició, presumia de convertir RTVE en la BBC prou feina té encara i s'ha quedat a mig camí com en els dos altres grans reptes del mandat: la pau al País Basc i l'Estatut de Catalunya. No podem acceptar sempre la visió de qui té el poder i que, a més, arribi a condicionar els professionals de la informació. Per què, és clar, en l'informatiu d'avui del TN qui sap si la premissa dels titulars i la selecció de notícies vindrà condicionada des de Palau. Hauria de ser impensable aquesta hipòtesi si es vol respectar la llibertat d'expressió.

I l'excusa no és si CiU i el PP actuaven amb la mateixa intenció quan governaven perquè, precisament, el socialisme s'ha omplert la boca sempre durant el llarg mandat de Pujol que ells mai ho farien. I això sense governar amb majories. Maquiavèl·lic.


Música /Just Another Day # Jon Secada

* El periodisme és un ofici fàcil. Qüestió d'escriure el que diuen la resta *

PD: S'ha acabat la IV edició de Le Web3 2007 de París.

PD2: BioShock, el millor joc de l'any segons el concurs Spike de Las Vegas.

PD3: Tuenti, el facebook espanyol?

PD4: Idees de combat, el llibre de Josep-Maria Terricabras que recull una selecció de post al seu potent web.

4 comentaris:

Trina Milan ha dit...

L'equitat en el servei públic és quelcom que els nostres estimats polítics encara no han aprés. Calen anys de pràctica per saber-ne, per fer BBC's...Per això és fonamental el que signifiquen els blocs en aquest moment..són eines d'opinió en llibertat, i especialment els de periodistes com tu, per posar les coses al seu lloc.
Salut

Carles TV ha dit...

I de la COM i de BTV ningú en parla. Quins pebrots!!!

Anònim ha dit...

hola Eduard.

Un comentari excel·lent.

Per fí des del PSC s'han tret la careta i obertament ja prediquen el que de manera mig amagada varen tenir com a propòsit des del primer dia, arraconar l'aspecte identitari sedaç d'Espanya a tots plegats, el mes llastimós de tot és que ERC li ho permeti.

Quan algú com Ferràn parla de Crosta, se'n oblida la que eells varen fer durant els governs del Felipe Gonzàlez en els que fins i tot varen crear el seu propi grup terrorista. Flaca memòria la den Ferran i molta mala llet esperem que la gent sàpiga "recompensar-los" com es mereixen en les properes eleccions.

Salut i €

Eduard Batlle ha dit...

Gràcies Trini, Carles i Eduard pels vostres comentaris en un tema tan preocupant com aquest i que fa referència a la llibertat d'expressió.