"Entre les murs"



Laurent Cantet ha guanyat a Plama d'Or a Cannes amb un film que retrata l'escola pública a l'Estat francès. Ambientat a París, el film és un mirall del contrast que presenta una escola pública en els nous temps, que s'ha d'encarregar de la gran tasca de facilitar la integració social i cultural, amb pocs recursos i sense autoritat. De fet, els centres d'ensenyament públics de les grans ciutats s'han convertit en una de les portes del darrere del preu que suposa l'aposta per la globalització en les societats més avançades. Una prova real que no es basa en la igualtat de l'educació, quan els dirigents no es cansen de proclamar la integració i està demostrat que a la majoria autòctona ja ens va bé que així sigui. I la màxima de la igualtat no passa ni en el país de referència d'aquesta màxima social.

Música / Desert Rose #
Sting feat. Cheb Mami

PD1: Mentre escric el post escolto de fons Mercy, de Duffy, i un debat de tres dones sobre el model de l'educació del nostre país. M'agrada com reflexionen en relació a l'educació, comparant els models de la pública i la privada, i la cohesió que reivindiquen en el sistema. Parlen d'igualtat de nivells i critiquen punts de la llei, Crec que en tramen alguna, tot i que els costa posar-se d'acord en el decret que estan elaborant... No voldria marxar quedant-me a mitges, però les deixo parlant de La Salle Girona i es comencen a enfadar.

PD2: Quim Curbet fa un pas més a la xarxa amb
Gironauta.

PD3:
Eurotowns, un projecte europeu de l'Ajuntament de Manresa.

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Eduard,
estic d'acord amb el teu post. De fet, crec que la globalització enmascara el capitalisme en estat pur.
La classe social mitja tendeix a desaparèixer, fent-se cada cop més evident l'abisme entre la classe alta, elitista, consumista; i el tercer món, el qual es troba en el nostre país, en la nostres ciutats, en els nostres pobles, en els nostres barris,... a casa. Perquè les pensions dels nostres avis -per posar un exemple-, donen per considerar-se classe mitja?
oo