Kosovo, lliure i independent


Kosovo ja és independent. Kosovo ja és un estat més d'Europa. I el mèrit a aquest reconeixement és gràcies al suport dels Estats Units i la Unió Europea, contra la pressió de Rússia. El mapa geopolític europeu es torna a transformar i Kosovo no és només un país petit més sinó una lluita de pressions i poders per tenyir d'un color concret el cada vegada més fracturat mapa europeu. I Rússia ha tornat a perdre, com si hagués d'anar pagant peatges per acostar-se més a la UE.

No serà fàcil aquesta transició per a Kosovo però l'orgull i la indentitat d'alliberar-se de Sèrbia els dóna una esperança de futur. Un esperança després d'anys de lluita. I si es pensa en Catalunya i Euskadi ja es pot comprovar quin mèrit té aquesta llibertat. I conscient de la tensió, ja que Sèrbia vol recuperar Kosovo, el primer ministre, Hashim Thaçi, ha posat fre a l'eufòria: ha desitjat pau, estabilitat i prosperitat a aquesta jove nació i ha demanat calma als ciutadans, ja que les celebracions han estat mal percebudes per la minoria sèrbia de Kosovo.

I, per cert, quin paperàs haurà de fer Moratinos d'aquí al 9 de març. De moment, De la Vega ja s'ha curat en salut. Que bé que queda anant contra Rússia!


Música / Celebration # Kool & The Gang

1 comentaris:

Anònim ha dit...

Cançó inobidable.
Petons de la Moon.