Tenim TGV setze anys després



Gairebé setze anys després de l'AVE Madrid-Sevilla, Barcelona ja té el tren d'alta velocitat. Finalment i gràcies a la UE, s'ha complert un deute històric i des d'avui ja es pot anar de la capital catalana a Madrid en 2h i 38 minuts. Encara sembla com un miratge aquesta entrada en servei d'un tren que va a la velocitat del segle XXI i que per fi connecta les dues ciutats més importants de la península. És evident que el tren va marcar el procés d'industrialització de fa 150 anys, mentre que ara s'ha convertit en un símbol de modernitat necessari per a les ciutats que volen ser competitives en el mapa europeu. I si Catalunya, i en aquest cas Barcelona, no gaudien d'aquesta necessitat bàsica de comunicació viària era únicament per qüestions polítiques que una vegada més són les que ens han posat pals a les rodes. En aquest cas, a les vies.

I ja que som en l'era de les infraestructures, que Catalunya no es quedi enrere en la pugna per l'espai, que serà la nova via de comunicació en les properes dècades. De moment, Barajas disposa d'una aeroport molt més internacional que el Prat però no s'hauria de tornar a repetir que els catalans tinguem el que ens mereixem setze anys després. Més pals a les rodes, en aquest cas a les pistes, no sisplau.


Música / Viaje con nosotros # La Orquesta Mondragón

PD: La maduresa de Jane Birkin a l'Auditori. Quan Girona és al mapa.

PD2: Un any de Poliblocs, l'efervescència dels blocs visionada per Saül Gordillo.

PD3: La Gran Enciclopèdia Catalana, ara gratuïta a Internet. Nous temps.

PD4: El missatge de Fidel Castro al diari Granma. Quan el canvi democràtic encara no serà.

PD5: Descobreixo Sclipo.com, premiat com el millor projecte empresarial europeu d'Internet del 2007.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Com et passes amb els teus amics els sociates

Anònim ha dit...

I reactiva el Club Saratoga ke esta fluixíssim
i enpijat

Anònim ha dit...

Sempre ha estat fluixíssim, això del Saratoga, no t'enganyis, anònim. L'únic interès eren els comentaris de la gent que res no tenien a veure amb el post, però va arribar tan lluny la dèria de censurar comentaris que fins i tot havien de passar un filtre. I és clar, això ha acabat afartant a la gent, que ja passa del Saratoga i de les seves pijades. Descansi en pau.

Anònim ha dit...

No tot ha anat com ens volen fer creure. Sembla que els indis han atacat l'ave a l'alçada de l'Hospitalet de Llobregat:


El AVE atacado por los indios a su paso por Cataluña

Anònim ha dit...

No deixa de ser penós que un anònim escrigui diversos missatges fent-nos creure que són de diferents persones. Aquesta mateixa persona ja ha estat censurada en els saratoga, prepara't Eduard que va ara pel teu bloc.
Suposo que el seu xicot o marit no li deu fer gaire cas. Pobreta ... deu estar ressentida d'algun amala experiència gastronòmica i idiomàtica.

Anònim ha dit...

Sileto, patines. Només he escrit un anónim (el tercer, suposo que Batlle ho pot comprobar), no he sigut mai censurat enlloc (entre altres coses, perquè m'agrada escriure amb educació), i no sóc cap dona. És més, dubto (tal com insinua el segon anònim) que Saratoga i Batlle tinguin res a veure, perquè aquest és un periodista (molt bo, per cert) i no l'imagino aplicant la censura. O sigui, que d'anar pel blog d'en Batlle, res de res: jo dono la meva opinió, ell la publica i això és tot. Com ha de ser, per cert.

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb el Sileto

Anònim ha dit...

Batlle: és veritat que heu denegat l'entrada al Club Saratoga d'en Pere Subirana i l'Albert Matadepera? Corren veus que volien pertanyer al club i els hi heu denegat l'entrada. Tan elitistes sou?

Anònim ha dit...

Batlle digués la veritat perquè tu no estàs al Saratoga. Ja sabem qui s'amaga al Club

Anònim ha dit...

Qui s'amaga?

Anònim ha dit...

Carai aquest anònim!, per no interessar-li el club saratoga bé prou que en parla !!! jajajaja!!! Que frustat que se'l veu !!!

Anònim ha dit...

A darrere el Saratoga s'amaguen uns quants misogens

Anònim ha dit...

Eduard, no entenc que permetis que des del teu bloc es critiqui un altre bloc. Aquests missatges boicotejadors els hauries d'eliminar, desprestigien el teu bloc.

Anònim ha dit...

Doncs jo crec que en Batlle fa molt bé de deixar que en el seu blog es parli del que sigui, i encara que sigui malament. Mentre no hi hagi insults, no veig perquè hauria de censurar cap comentari. O podem parlar malament del PP, d'en Losantos, d'en Bush i en canvi no d'una cosa com un blog?

Anònim ha dit...

Simplement per solidaritat amb els altres companys que tenen bloc no s'haurien de deixar publicar aquets tipus de missatges.
Per cert, missatges anònims escrits per UNA mateixa persona que es fa pasar per vàries. Una persona que no li agrada un bloc i que només fa que parlar-ne'n d'ell. Ja diuen que de l'amor a l'odi només hi ha un pas.

Anònim ha dit...

Fixa't Eduard com aquest boicotejador (en lleguatge de blocs es diu TROLL) aconsegueix desviar els comentaris dels teus posts. Es parla d'una cosa aliena als teus comentaris per interessos aliens.
És lamentable que existeixi gent així, ara bé, jo pensaba Eduard que podies controlar aquets tipus de missatges, és a dir, eliminar-los. Espero que el teu bloc no se t'escapi de les mans per culpa del TROLL. J aho saben els dels Saratoga que permets aquests tupis de misstages ofensius a ells?