30-D. I ara què?
Zapatero s'havia proposat la gran fita del procés de pau al País Basc com el gran objectiu del seu mandat. Després de l'atemptat de dissabte a Barajas, torna la frustració i la impotència però, per contra, obre una etapa d'esperança per al PP a les portes de les municipals i l'enforteix en la seva lluita contra la criminalització de Batasuna i Otegi.

El president espanyol va cometre un error divendres en exposar un escenari d'optimisme quan feia tres mesos que el diàleg estava trencat i ETA estava recomposant-se, després de les darreres accions de França. A més, va posar en evidència la policia, la Guàrdia Civil i els serveis secrets de l'Estat. Finalment, ha estat una vegada més l'apagafocs Rubalcaba qui ha anunciat que el
procés de pau està liquidat.

El PP, fidel al seu discurs nacionalista espanyol, reivindica ara el Pacte Antiterrorista amb els dos grans blocs de l'Estat. Però el govern ha mogut fitxa i ha convocat a tots, tots!, els partits demòcrates a una reunió per desencallar la crisi. L'escenari sembla que torna als origens amb Zapatero amb plom a les ales, un govern tocat i una oposició enfortida, però l'esperança és que l'IRA també va cometre un atemptat al centre de Londres el 1996, amb dos morts, dos anys abans de l'històric procés de pau. A més, l'IRA també va trencar dues vegades la treva.

Música / Sunday Bloody Sunday # u2